Aslanhan başarının altın kurallarını anlattı

Kozan Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜD) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan,...

Kozan Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜD) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, başarının altın kurallarını anlattı.
Belediye sinema salonunda vatandaşlara hitap eden Sıtkı Aslanhan; “Biz Türk Milleti olarak aslında çok zeki insanlarız. Ancak zekamızı hep işin kısa yoluna çalıştırıyoruz. Oysa alın teri dökmeden kazanılan para ve zafer hiçbir şey ifade etmez. Başarının en önemli anahtarlarından biri de çok çalışmak ve emek harcamaktır. Ancak gençlerimizin önünde başarıyı engelleyen bir takım engeller bulunmaktadır. Bunlar cep telefonu, internet, televizyon ve arkadaştır." dedi.
Aslanhan, "Gençler; eğer derslerimizde başarılı olmak istiyorsak önce işe cep telefonumuzu kapatarak ve televizyon başından ayrılarak başlamalıyız. Ayrıca internetten de uzak durmalıyız. İnsanların başarısını engelleyen en önemli faktörlerden birisi de kötü arkadaştır. Kişi tam derse çalışacak ancak arkadaşı yüzünden çalışamıyor.” diye konuştu.
Televizyon programlarının yeni nesli olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Aslanhan, "Bugün gençlerimiz bir diziye yılda ortalama 1095 saat vakit ayırmaktadır. Oysa bu saate kadar insan yabancı dil öğrenebilir. Özellikle son günlerde yayınlanan ve en çok izlenen altı dizide enişte baldız ilişkisi bulunmaktadır. Bu tür programlar gelecek nesillerimizi gerek ahlaki gerek ise toplum yönünde olumsuz şekilde etkilemektedir. Bugün ülkemiz dünyanın en fazla genç nüfusuna sahip ülkedir. Sırf bu yüzden bazı dış güçler tarafından ülkemiz gençliği üzerinde bir takım oyunlar oynanmaktadır. Bizler yeni nesil gençleri olarak bu tarzda oyunlara gelmeyelim” diye kaydetti.
Anne ve babaların çocukları ile yeteri derecede iletişim kuramadığına değinen Sıtkı Aslanhan, “Anne ve babalar olarak çocuklarımızla yeteri derecede iletişim kurmalı ve zaman zaman onların sorunlarını dinlemeliyiz. Eğer çocuğumuzun ruh sağlığı bir bozulsun dünyayı versek geri getiremeyiz” şeklinde konuştu.
Konferansı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, İlçe Müftüsü Feramüz Beydoğan, Kozan Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Kubilay Sönmez, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitimciler, öğrenciler, vatandaşlar ve davetliler izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz