Aslı Nemutlu Davasında Acı Itiraf: Aldığımız Kararları Yazılı Hale Getirmiyoruz

Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde idman yaptığı sırada düşerek hayatını kaybettiği kazayla...

Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde idman yaptığı sırada düşerek hayatını kaybettiği kazayla ilgili davanın 4. duruşması yapıldı.

Aralarında Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Özer Ayık, TKF Erzurum Temsilcisi Nevzat Bayraktar ile Aslı Nemutlu’nun antrenörleri Fidan Kırbaç Özbakır ve Recep Süleyman Dilik’in bulunduğu tutuksuz sanıklar duruşmaya katılmadı. Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine 2. Asliye Ceza’da açılan ikinci dava dosyası ana dava ile birleştirildi. Böylece Aslı Nemutlu’nun öldüğü kaza ile ilgili yargılanan sanık sayısı 7’ye çıktı. TKF tarafından pist şefi ve jüri üyesi olarak görevlendirilen sanığın yarışlarla ilgili aldıkları kararı yazılı hale getirmediklerini belirtmesi Nemutlu ailesinin 'sorumsuzluk yapılıyor' tepkisine neden oldu.

Reklam
Reklam

Birleştirmenin ardından davaya yeni katılan sanıkların savunmaları alındı. İlk duruşmada tanık olarak dinlenen Ahmet Demir bu sefer sanık sıfatı ile mahkeme karşısına çıktı. Yarışlarda pist şefi görevini yaptığını aktaran Demir, yarış dışında bir görev ve sorumluluğunun bulunmadığını söyledi. Kazanın olduğu gün Konaklı Kayak Merkezi’nde aktaran Demir, kazanın yaşandığı pistte değil başka bir alanda turistik kayak yaptığını dile getirdi. Normalde kayak yarışlarının sonunda yapılan Super-G yarışlarının öne alınmasında jüri ile birlikte karar aldığını belirten Demir, jüride kendisi dışında iki kişinin daha bulunduğunu ifade etti. Kararı aldıkları günü ve jürideki kişilerin ismini hatırlamadığını anlatan sanık, Aslı’nın ailesinin tepkisi ile karşılaştı.

Mahkeme başkanından söz alan Aslı Nemutlu’nun annesi Ayşe Nemutlu, “Bunlar kraldan çok kralcı. Görünürde hiçbir görevleri yok, ama orada her şeyi onlar organize ediyor. Yarışlardan önce antrenörlere antrenman pistlerini de bu jüri gösteriyor. Super-G yarışının değiştirilmesiyle ilgili bir yazılı karar vardır. Onun mahkemeye sunulmasını istiyoruz.” dedi. Bunun üzerine Demir’e yazılı bir belgeleri olup olmadığı soruldu. Demir, “Jüri olarak yarışlarla ilgili aldığımız kararları hiçbir şekilde yazılı hale getirmiyoruz.” şeklinde konuştu. Sanık Demir’in bu beyanı üzerine antrenör Fidan Kırbaç Özbakır ve Recep Süleyman Dilik’in avukatı Demir, "Hem pistten hem de organizasyondan sorumlu. Antrenörlere antrenman pistlerini o gösteriyor. Bu telefon görüşme kayıtlarında mevcut.” şeklinde karşılık verdi.

Reklam
Reklam

Davaya yeni katılan diğer sanık Ebubekir Urhan yaşanan olayda kusuru bulunmadığını savundu. Mahkeme, yeni bilirkişi heyeti oluşturulması için ilgili yerlerle görüşme yapılmasına karar verdi. Dava dosyadaki eksikler giderilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Aslı Nemutlu’nun babası Metin Nemutlu ise dava konusu olan taksirle adam öldürme suçunun cezasının çok hafif kaldığından dert yakındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: