Asma Yaprağı Köylünün Geçim Kaynağı Oldu

Mersin'in Tarsus ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte asma yaprağı köylülerin geçim kaynağı oldu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte asma yaprağı köylülerin geçim kaynağı oldu.

Türkiye'deki üzüm üretiminin yüzde 33'ünün karşılandığı Tarsus'ta üreticilerin bağlarda yaprak hasadına başlandı. Asma yaprağı bu yıl kilosu 3 ve 5 lira arasında alıcı buluyor.

Asma yaprağına ilginin yoğun olduğunu belirten köylüler, tüylü yaprağın kilosunu 3 TL, tüysüz yaprağı da 3,5-5 TL'ye sattıklarını söylediler.

Tarsus'ta asma yaprağı satışının mayıs ayının sonuna kadar devam ettiğini belirten köylüler, üzüm bağlarından topladıkları asma yapraklarının satışıyla bütçelerine katkı sağladıklarını, günde ortalama 50-60 kilo arasında asma yaprağı sattıkları ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Tarsus'un köylerinde bulunan Üzüm bağlarından toplanan asma yaprakları Eshab-ı Kehf mağarasının girişine yakın bir noktada satılırken, özellikle hafta sonlarında ziyaretçilerin akın ettiği bölgede, satıcı başına 130-50 kilo asma yaprağı satıldığı öğrenildi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, farklı ürün desenleriyle zenginleşen yörenin, Türkiye'nin önemli üzüm üretim merkezlerinden bir olduğunu söyledi. Ergezer, "Yılın her mevsiminde sofralarda aranan yemeklerden olan sarma ve dolma yapımında kullanılan asma yaprağının kilosu 3-5 lira arasında alıcı buluyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: