ASMEK Kursiyerleri Yaptıkları Eserleri Sergiledi

Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) Atatürk Kültür ve Sanat Evi kursiyerlerinin yaptıkları eserler sergilendi.

Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Atatürk Kültür ve Sanat Evi kursiyerlerinin yaptıkları eserler sergilendi. Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen sergide Atatürk Kültür ve Sanat Evi öğrencilerin kurs sırasında yaptıkları, sulu ve yağlı boya tablo, takı-tasarım, şiş örücülüğü, ebru sanatı, iğne oyası gibi çalışmalardan oluşan 500 eser yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur, açılış öncesi yaptığı konuşmada, ASMEK merkezlerinin ilk olarak 2004 yılında iki çadırda kurulduğunu söyledi. Çopur, "Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'in de büyük desteğiyle 2009 yılına kadar 7 kurs merkezini Antalya'ya kazandırdık" dedi. ASMEK merkezlerinin iki çadırda başlayan hizmetten bugün 15-20 bin kişilik bir aileye dönüşmesinden gurur duyduğunu ifade eden Çopur, yapılan hizmetleri yeterli görmediğini vurguladı. Çopur, "Antalya'da şu anda 11 ASMEK merkezimiz var. İlk etapta eylül ayına kadar Antalya'nın bütün ilçelerinde ASMEK'leri kurmuş olacağız. Eylül ayı geldiğinde toplam sayımız 26 olacak" diye konuştu. Serginin 10 Haziran'a kadar açık kalacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: