Aso Anadolu Teknik Lisesi Açıldı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Anadolu Teknik Lisesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Anadolu Teknik Lisesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla açıldı.

Ankara Sanayi Odası tarafından ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulan ASO Anadolu Teknik Lisesi ilk eğitim ve öğretim yılına bugün düzenlenen törenle başladı. Düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, çok sayıda sanayici iş adamı ve veliler katıldı. Açılışta ilk konuşmayı yapan ASO Başkanı Özdebir, 2006 yılında yaklaşık 1,5 yıl planlama çalışmalarını yaptıklarını belirterek, “2006 yılında okul sanayi eğitim planları diye Milli Eğitim Bakanlığımızla bir protokol imzaladık. Ve o tarihten bu güne kadar başarıyla eğitime devam ettik ama maalesef, ülkemizde mesleki eğitime gerekli destek verilmediği için buraya gelen öğrencilerimiz bizi çok tatmin etmedi. Ancak operatör düzeyde insan yetiştirdik. Daha kurumsal bir eğitim yapabileceğimiz bir okulu kurmayı hayal ettik. Ve bu okulda en iyi şekilde insanları beceri sahibi yapacak bir müessese yapacaktık. Yurtdışında en iyi uygulama olan çok sayıda okulu inceledik. Ve bunların sonucunda bir özel okul açmaya karar verdik” dedi.

Reklam
Reklam

Okulu 26 Temmuz 2012 tarihinde açtıklarını ifade eden Özdebir, daha sonra öğrenci kayıtlarına başlandığını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, teknik lise açılışının Türkiye’de mesleki eğitimin yeniden güçlendiği, canlandığı ve yeniden ivme kazandığının göstergelerinden bir tanesi olduğunu kaydederek, “Bir ülkenin ekonomisi sanayiye dayanıyorsa gerçek bir ekonomiye sahiptir. Üretime, sanayiye dayanmayan ekonomi gerçek bir ekonomi değildir. Çok şükür Türkiye’nin ekonomisi sanayiye, üretime dayanan bir ekonomidir. Bugün Türkiye’nin ihracatının yüzde 95’i sanayi ürünlerinden oluşmaktadır. Ve son 10 yılda da bu ihracat 36 milyar dolar seviyesinden 145 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır” diye konuştu.

Düşük teknolojilerin geri planda kaldığını artık orta seviye teknolojilerin kullanıldığını dile getiren Ergün, ileri teknolojideki sektörlerin de payının artırılması gerektiğini söyledi.

Mesleki teknik eğitimin ileri teknolojilerde üretim yapan bir ülke olma noktasında önemli olduğunu vurgulayan Ergün, “Üniversite sanayi işbirliğinin de rolü çok büyüktür. Şimdi bu mekanizmaların hepsini harekete geçirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İmam hatip takıntısı yüzünden 1997 yılında alınan baskı kararlarıyla bütün mesleki eğitimin tahrip edildiğini belirterek, “Öyle bir takıntıya ihtiyaç yoktu. Her şeye ihtiyaç vardı. Nitelikli bilgi her alanda lazım. Dinde de lazım. Camiye gidildiği zaman kuranı güzel okuyan, her anlattığıyla bizi bilgilendiren imam olsa fena mı. Bunlar nerede yetişecek okulda yetişecek tabi ki” açıklamasında bulundu.

Meslek lisesi öğrencilerinin ayağına taş bağlandığını kaydeden Ergün, “Arada eşitsizlik, adaletsizlik oldu. Bunların hepsi ortadan kalktı ve şimdi meslek ve teknik liselere eğilim başladı. 2010 yılında yapılan referandum birçok şeyin önünü açtı. Birçok meseleyi çözen bir referandum oldu. Etkilerini önümüzdeki yıllar da daha çok görülecektir. Mesleki eğitimin önemi de o referandumda açıldı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Ergün ve ASO Başkanı Özdebir, öğrencilere ASO tarafından hediye edilen bilgisayarları dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: