Aso, Ato Ve Ankara Ticaret Borsası'ndan Gezi Parkı Eylemleriyle İlgili Ortak Açıklama

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de son 10 gündür Taksim Gezi Parkı dolayısıyla...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de son 10 gündür Taksim Gezi Parkı dolayısıyla yaşanan olayların özellikle Ankara'da iş hayatını ve yaşamı felç ettiğine işaret ederek, bu olayların bu şekilde devam etmesinin Türkiye ekonomisine her geçen gün zarar verdiğine dikkati çekti. Özdebir, artık bu taşkınlıklar ve eylemlerin sona erdirilmesi gerektiğine işaret etti.

İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan ve Ankara'ya yayılan eylemler konusunda ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ASO'da ortak basın düzenledi. Özdebir, Türkiye'de son 10 gündür yaşanan olayların özellikle Ankara'da iş hayatını ve yaşamı felç ettiğine işaret ederek, "Türkiye iddialı bir ülkedir. Bölgesinde bir güç olarak her geçen gün dünyadan ayrışmakta ve bu pozisyonunu pekiştirmektedir. Ancak, yaşanan bu olaylar şehrimizin iş hayatını ve yaşantısını etkilediği gibi dünya kamuoyunda da prestijimizi etkilemektedir. Kendimizi Suriye, Cezayir, Mısır gibi dünyaya bu şekilde tanıtılmasını kabul etmiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Hak aramanın herkesin hakkı olduğunu ve bu hakkın Türkiye'de anayasal bir hak olarak korunduğunu söyleyen Özdebir, olayların bu şekilde devam etmesinin Türkiye ekonomisine her geçen gün zarar verdiğine dikkati çekti. Turizm mevsimine girildiğini ve bu noktada iptallerin yaşanabileceğini anlatan Özdebir, "Bu olayların başlamasıyla beraber Türkiye'nin borçlanma oranları arttı. Faizler arttı. Cuma'dan Pazartesi'ye İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki şirketlerimizin değeri 65 milyar lira azaldı. Bu hak aramakla ilgili mesajlar herkes tarafından algılandı. İnsanların kendisini kötü hissetmesi, yaşamına müdahale ediliyor olduğunu hissetmesi ve hakkını araması son derece doğaldır. Ancak, bu hakkı kullanırken kamu malına zarar vermek, başkalarına karşı saygısızlık etmek, özellikle kullanılan sloganlar ve yapılan hakaretler açısından kişisel onur ve haysiyeti rencide edecek sözlerin söylenmesini ülkemize yakıştıramıyorum" diye konuştu.

Amacın hasıl olduğunu ve gerekli soruşturmaların yapıldığına dikkati çeken Özdebir, "Artık bu taşkınlıkların, eylemlerin devam etmesine müsaade edilmemesi lazım. Bunların derhal sona erdirilmesi lazım. İstanbul'da bu olaylar dün gece bir şölene dönüştü ama biz Ankara'da yakılan, yıkılan ve dövülen insanlardan bahsediyoruz. Bir an evvel şehrin yaşantısının normalleşmesi ve mesaj alındıysa bunun beklenmesi gerekir. Bu durumun daha fazla devam etmemesini katılanlardan bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner ise, "Özellikle Kızılay bölgesi bir miting alanı olmamalı ve provokatörlerin devreye girmesiyle esnafımız çok büyük zarar görüyor. Burada zararın devlet tarafından karşılanması lazım" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: