ASO Başkanı Özdebir, faiz indirimi istedi

Ankara -AA- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, reel sektörün faiz indirimi talebinin haklı gerekçelere dayandığını, ancak bu haklı talebin çeşitli indirim oranları telaffuz edilerek sulandırılmaması gerektiğini kaydetti.

Özdebir, yazılı açıklamasında, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yarın gerçekleştireceği toplantı öncesinde çeşitli kişi ve kurumların ifade ettiği faiz indirimi oranlarını eleştirdi.

Reel sektörün faiz indirimi talebinin haklı gerekçelere dayandığını, ancak "telaffuz edilen indirim oranlarının tartışmayı sulandıracak nitelikte" olduğunu belirten Özdebir, "Burada önemli olan tek bir seferde yapılacak indirimin boyutu değil, faiz indirim sürecine girilmiş olmasıdır. Başta enflasyondaki gelişmeler ve ekonomik büyüme verileri olmak üzere içinde bulunulan koşullar faiz indirimi konusunda Para Politikası Kurulu'nun cesur kararlar almasına elverişli bir ortam sunmaktadır" görüşünü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Merkez Bankası'nın 0,25 puanlık faiz indirimi kararına da değinen Özdebir, "Burada daha da önemli olan Para Politikası Kurulu'nun piyasalara Türkiye'de faiz indirim sürecinin başladığı konusunda güçlü bir sinyal vermesidir" dedi.