ASO Başkanı: Sanayide yatırım iştahı devam ediyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, haziran ayı sanayi üretim verilerini değerlendirirken “Sanayide yatırım...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, haziran ayı sanayi üretim verilerini değerlendirirken “Sanayide yatırım iştahı devam ediyor.” dedi.
Ankara sanayisinin yılın ikinci çeyreğinde güçlü bir performans sergilediğini belirten Özdebir, “Sanayi üretimindeki artış hızının yavaşlaması baz etkisinden dolayı normal. Sanayi üretim endeksi tarihsel olarak en yüksek düzeyinde. Ayrıca yatırım malları üretimindeki yüzde 14,6’lık artış sanayide yatırım iştahının devam ettiğini gösteriyor.” diye konuştu.
Hammadde fiyatlarındaki artışa rağmen Ankara sanayiinde enflasyonist bir baskı oluşmadığına dikkat çeken Özdebir, sanayi bölgelerinde yapılan anketlere göre Ankaralı sanayicinin iyimserliğini koruduğunu dile getirdi.
Sanayi için en büyük riskin küresel ekonomideki olumsuz gelişmeler olduğunu kaydeden ASO Başkanı Özdebir, “ABD’de Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında süren bütçe pazarlıkları sonunda kredi notunun düşürülmesine yol açmıştır. Avrupa Birliği'ndeki (AB) borç krizi giderek derinleşirken politika belirsizlikleri de devam etmektedir. AB’den kaynaklı bir kriz bizi de etkileyecektir. Bu nedenle iyimserliğimizi korurken temkini de elden bırakmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz