Asr-I Fener Kitabı 'olimpiyat Ve Spor Kütüphanesi'ndeki Yerini Aldı

500 sayfa ve 30 kilo ağırlığında... Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul Üç yıl süren çalışmayla devlet ve özel kişilere ait arşivlerden 50 bin

500 sayfa ve 30 kilo ağırlığında...

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul Üç yıl süren çalışmayla devlet ve özel kişilere ait arşivlerden 50 bin fotoğraf ve belgeyi tarayarak oluşturulan kitap, 500 sayfa ve 30 kilo ağırlığında. İçeriğinde Olimpik faaliyetlerden ve spor basınının tarihçesinden de bahsedilen kitap, Olimpiyatevi binasında bulunan Olimpiyat ve Spor Kütüphanesi'nde yerini aldı.
Törende 1907 Fenerbahçe Derneği adına Kurucu Üye ve Asr-ı Fener Derleyicisi Melih Esen Cengiz, Genel Sekreter Haşim Durusel, Yönetim Kurulu Üyelerinden Orlando Carlo Calumeno ve Can Gebetaş bulunurken, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi adına; Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun, TMOK üyelerinden Oktar Tertemiz, Erdoğan Arıpınar, Teoman Güray, Doç. Dr. Bilge Donuk, Üyeler ve Komisyonlar Koordinatörü Pınar Kaçar yer aldı.
Türkiye'nin ve bölgenin tek Olimpik spor bilgi merkezi olan 'Olimpiyat ve Spor Kütüphanesi', spor dalları, spor felsefesi, psikolojisi, hukuku, sağlığı, tarihi gibi konuları içeren kitaplar, Olimpiyat Oyunları adaylıkları için hazırlanmış dosyalar, Cumhuriyet öncesi dönemlere ait basılı bazı değerli eserler, fotoğraf arşivi ve filateli bölümü ile 10 bin kitap, CD ve dokümanlarla öğrencilere, öğretmenlere ve bütün araştırmacılara hizmet vermeyi sürdürmekte.

Reklam
Reklam

(Fotoğraflı)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Asr-ı Fener Kitabının 'Olimpiyat ve Spor Kütüphanesi'ne konulması
-1907 Fenerbahçe Derneği üyeleri ve TMOK üyelerinin görüntüsü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: