Assassin's Creed Chronicles: China Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gereken 10 Şey

En son Assassin's Creed oyunu gerektiği ilgi ve alakayı göremiyor diye, kendimiz biraz ışık tutalım istedik.

Assassin's Creed Chronicles: China, önümüzdeki aylarda Syndicate çıkana kadar serinin en yeni oyunu olma onuruna sahip. Kendisi 22 Nisan 2015 tarihinde PC, PS4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü.

Chronicles: China'yı Climax Studios geliştirdi. Climax İngiltere bazlı bir stüdyo. Bundan önceki en meşhur oyunları Silent Hill: Shattered Memories idi.

Chronicles: China'nın aslında Assassin's Creed: Unity için yayınlanacak bir ücretsiz indirilebilir içerik olması planlanıyordu. Ubisoft sonradan bunun tam oyun olacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

China Ubisoft'un bu sene sonlandırmayı planladığı Chronicles üçlemesinin ilk parçası. Diğerleri ise Chronicles: India ve Chronicles: Russia.

Chronicles: China 1526 senesinde, Çin'de geçiyor. Hikaye Eight Tigers adı verilen bir Tapınakçı örgütünün, Çin'deki Suikastçi Kardeşliğini yok etmesiyle başlıyor.

Ana karakterimiz eğitimini direkt olarak Ezio Auditore da Firenze'den almış Çinli suikastçi Shao Jun. Shao Jun Assassin's Creed tarihinin ikinci ana kadın karakteri.

Assassin's Creed Chronicles: China tam bir Orta Çağ Çin turu attırıyor sizlere. Oyunda ziyaret edeceğiniz bazı lokasyonlar: Makao, Nan'an, Yasak Şehir ve Çin Seddi.

Chronicles: China'nın biraz hain bir yapısı da var. Minik oyunumuz Assassin's Creed serisinin ilk oyundan beri kullandığı, Ubisoft'un kendi motoru AnvilNext'i kullanmayan tek ana konsol oyunu.

Reklam
Reklam

Bu sene bitmesi beklenen diğer iki Chronicles oyunları sırasıyla 1841 senesinde Hindistan'da ve 1918 senesinde Rusya'da geçecek. Hindistan'da geçen oyunda Sikh İmparatorluğu ile Doğu Hindistan Ticaret Şirketi arasında yaşanan savaş, Rusya'da geçeninde ise Ekim Devrimi sonrasında gelişen olaylar konu alınacak.

Bu da bilmeniz gereken son şey olsun: Oyun iyi, oynayın!