ASSİAD Üyesi Iş Adamları Filipinler’den Mutlu Döndü

Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD)’nin organize ettiği Filipinler ve Hong Kong iş gezilerine...

Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD)’nin organize ettiği Filipinler ve Hong Kong iş gezilerine katılan ASSİAD üyesi iş adamları, Sivas’a anlaşma ile döndü. ASSİAD Başkanı Emre Çapraz, “Türkiye ile Filipinler arasında daha önce kardeşlik anlaşması imzalamıştık. İki ülke arasında potansiyel ticari işbirliği için sağlam zemin olduğu halde beklenen seviyede gelişmemiştir. Şimdiye kadar yapamadığımız karşılıklı ticaretimizi gecikmeli de olsa telafi etmeye çalışıyoruz.” dedi.

ASSİAD dış ülkelere gerçekleştirdikleri iş ve ticaret gezilerine bir yenisini daha ekledi. Filipinler ve Hong Kong’a düzenlenen iş gezisi programına katılan ASSİAD üyesi iş adamları, Sivas yemek kültürü, seramik çeşitlerini ve unlu gıda ürünlerini tanıtırken görüşmelere Filipinler devlet yetkilileri de katıldı.

Reklam
Reklam

Filipinler'de düzenlenen görüşmelerde ASSİAD üyesi bir iş adamı, yıllık 60 milyon dolarlık anlaşmaya imza atarken, birçok görüşme ve iş bağlantıları yapıldı. Heyet 6 gün süren Filipinler gezisinin ardından Hong Kong’a hareket etti. Burada düzenlenen Hong Kong Elektronik Fuarı'na katılan ASSİAD üyeleri, 2 gün boyunca çeşitli sektörlerde pazar araştırmaları gerçekleştirdi.

ASSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Çapraz, iş gezisi hakkında yaptığı değerlendirmede, dünyanın farklı coğrafyalarına yönelik çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini belirtti. Çapraz, “Dernek olarak yurt dışına götürdüğümüz heyetlerin organizasyonlarını çok önemsiyoruz. Türkiye ile Filipinler arasında daha önce kardeşlik anlaşması imzalamıştık. İki ülke arasında potansiyel ticari işbirliği için sağlam zemin olduğu halde beklenen seviyede gelişmemiştir. Şimdiye kadar yapamadığımız karşılıklı ticaretimizi gecikmeli de olsa telafi etmeye çalışıyoruz. ASSİAD olarak dünyanın hangi ülkesinde ticaret varsa oraya gitmeyi ve ürünlerimizi pazarlamayı, karşılıklı alışverişi geliştirmeyi hedefliyoruz.“ dedi.

Reklam
Reklam

İş ve ticari amaçlı gerçekleştirilen geziye ASSİAD Genel Sekreteri Emre Coşkun, KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay ile ASSİAD üyesi iş adamlarından oluşan 17 kişilik bir heyet katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: