Assos Vakfı, Söylev'i okumayı sürdürüyor

Assos Vakfı geçen yıl başlattığı Söylev Okuma etkinliğini sürdürüyor.

5 Kasım günü Ayvacık Bademli Köyündeki Assos Vakfı Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, bu yıl katılım daha fazlaydı. Vakıf başkanı Ali Akdamar ve Başkan Yardımcısı Yeşim Akbulut'un açılış konuşmalarının ardından Prof. Bülent Tahincioğlu, Atatürk'ün Büyük Nutku'nun yazılış gerekçeleri, süreçleri ve okunuşu hakkında bilgiler verdi. Prof. Mesut Önen, Prof. Çetin Bolcal, nutuktan bölümler okudular. Bu okuma eylemine köyün 13 yaşındaki gençlerinden Gizem Erbil hilafetin kaldırılması bölümünü okudu. Hıfzı Topuz ise Atatürk'e tanıklıklarını ve özellikle İstanbul'a gelişini izleyicilere aktardı.

Reklam
Reklam

Bademli ve çevre köylerden katılanlar, bu coşkulu eylemi büyük bir açlıkla dinlediklerini ve köylerinde yapılan bu tür etkinliklerin onları gururlandırdığını söylediler.

Assos Vakfı Bademli Kültür merkezinde, çocuklara keman ve resim kursları ile gençlere atölyeler yapıyor. Vakıf amacının kültürel ve sosyal kalkınma olduğunu söyleyen vakıf başkanı Ali Akdamar, "Bu etkinlik ülkemizin en uç noktasından, bütün dünyaya sesleniştir. Sesimizi duymak istemeyenler, tarihin sayfalarını karıştırmalıdır. Çünkü bu ülkenin insanları hiçbir zaman özgürlük tartışmasına girmeyecektir" dedi.

Söylev okuma etkinliği 6 yıl sürecek.