Astay’dan Silüeti Bozan Binalarla İlgili Açıklama

Tarihi yarımadanın siluetini bozduğu için eleştirilen ve mahkeme tarafından yapı ruhsatı ve imar planları iptal...

Tarihi yarımadanın siluetini bozduğu için eleştirilen ve mahkeme tarafından yapı ruhsatı ve imar planları iptal edilen gökdelenlere ilişkin Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm A.Ş.’den yazılı açıklama geldi.

Yapılan açıklamada İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararla ilgili gerçeğe aykırı bir kısım haber ve yorumların yapıldığı ifade edilerek, “Bu noktada olası bilgi kirliliklerinin önüne geçmek adına bazı önemli hususları kamuoyu ile paylaşma zorunluluğu doğmuştur. Söz konusu mahkeme kararı imar planlarına karşı açılmış bir davanın sonucudur. Dolayısıyla verilen bu kararda basında şu ana kadar yer aldığının aksine imar plan kararlarının iptali yönündedir. Yargılama süreci henüz tamamlanmamış ve karar da kesinleşmemiştir. Bu doğrultuda ilgili haberlerde gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: