AŞTİ'de bayram yoğunluğu başladı

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmeciliği (AŞTİ) en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Günde ortalama 300–350 otobüsün çıktığı...

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmeciliği (AŞTİ) en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Günde ortalama 300–350 otobüsün çıktığı AŞTİ’de bugünlerde bayram nedeniyle günde bin otobüs çıkıyor. On binlerce vatandaş da Ankara’dan memleketine dönüyor.
Tüm yurtta yaşanan bayram yoğunluğu AŞTİ’de de yaşanıyor. Bayramı memleketinde geçirmek isteyen binlerce vatandaş AŞTİ’ye akın ediyor. Günde 300–350 aracın giriş yaptığı otobüs terminaline bugünlerde bayram nedeniyle yaklaşık bin araç giriş yapıyor. Otobüs firmaları yoğunluk nedeniyle ek seferler eklemesine rağmen yine de biletler yok satıyor. Vatandaşlar AŞTİ’de otobüs firmaları önünde bilet kuyruğunda bekliyor. Ankara’dan günde 200 otobüs kaldıran bir otobüs firmasının yetkilisi, yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayram nedeniyle ek seferler koyduklarını söyleyen yetkili, sadece bugün 6-7 bin kişiyi taşıyacaklarını söyledi.
Erzurum’a gitmek isteyen Doğan Tuğ, otobüs bulamamaktan yakındı. Tuğ doğuya giden tüm firmaları gezdiklerini ancak bilet bulamadıklarını bildirdi. Tuğ, çaresiz şekilde AŞTİ’de beklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

VAN'A OTOBÜS BİLETLERİ YOK SATIYOR
7.2 büyüklüğünde şiddetli depremle sarsılan Van, yaralarını sarmaya çalışırken farklı illerde bulunan Vanlılar da bayram nedeniyle memleketlerine dönmeye başladı. Ankara’dan bugün ortalama 20 otobüs tam dolu kapasite ile Van’a gidecek.
Van’a yolcu taşıyan firmalardan birinin yetkilisi Erkan Çetin, Van’a gidecek otobüslere ilginin yoğun olduğunu söyledi. Çetin, depremden bugüne 5 bin yolcu taşıdıklarını belirterek bu sayının bayram boyunca 20 bini bulmasını beklediklerini kaydetti.
Çetin, “Ankara’dan Van’a bugün 5 tane araç gidiyor. Hepsi dolu. Bugün 300–350 yolcu gidiyor. Bayram ve deprem dolayısıyla talepte çok artış var. Arabalarda yer yok. Onun içinde yolcular mağdur olabiliyor. Depremden bugüne kadar 5 bin yolcu taşıdık. Bu sayının bayram boyunca 20 bini bulmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz