Astına ‘Ahmak’ Diyen Emniyet Müdürü’Ne Takipsizlik

Yüksel KOÇ – Ramazan Eğri / İSTANBUL, Şenlikköy Polis Merkezi’nde görevli Komiser Yardımcısı Rıza Atila, istihbarat birimine geçmek için 2

Yüksel KOÇ – Ramazan Eğri / İSTANBUL,
Şenlikköy Polis Merkezi’nde görevli Komiser Yardımcısı Rıza Atila, istihbarat birimine geçmek için 2 Nisan 2014 tarihinde Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, ‘İlçe Emniyet Müdürü’ makamına tahsis edilen cep telefonunu aradı. Amacı, 1.5 ay önce İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinden alındığını bilmediği, hala İlçe Emniyet Müdürü olduğunu düşündüğü Hilmi Korhan Zilcioğlu’ndan kendisine referans olmasını istemekti.
YANLIŞ MÜDÜRLE GÖRÜŞTÜ
Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Hilmi Korhan Zilcioğlu’nu aradığını zanneden Rıza Atila, aslında bu göreve 1.5 ay önce atanan Murat Çetiner ile görüştüğünü bilmeden, istihbarat şubeye geçmek için kendisine referans olmasını istedi. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Şubat 2014’e atanan Murat Çetiner, Rıza Atila’nın bu talebini kabul ederek, “Ancak ben sizi tanımıyorum, daha önce nerede görev yaptığınızı bilmiyorum” deyince gerçek ortaya çıktı.
‘SEN NE AHMAK ADAMSIN, DAHA KİMİNLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ BİLMİYORSUN’
Referans olması için aranan Çetiner, konuşmanın sonunda, “Sen ne ahmak adamsın, aradığın kişiyi bilmiyorsun” diyerek Rıza Atila’yı makamına çağırdı. Rıza Atila’nın iddiasına göre Çetiner makamında da, “Geri zekalı” diyerek kendisine hakarette bulundu.
‘HAKARET AMAÇLI SÖYLEMEDİM’
Referans olarak aradığı Hilmi Korhan Zilcioğlu zannederek görüştüğü yeni ilçe emniyet müdürü Murat Çetiner’in kendisine hakaret ettiğini öne süren Rıza Atila, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu. Murat Çetiner, Bakırköy Cumhuriyet savcısı Ali Yorulmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında verdiği ifadede, şikayetçi Rıza Atila’ya kesinlikle hakaret etmediğini savundu. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen ve demirbaş olarak ‘Emniyet Müdürü’ tarafından kullanılan telefondan arandığını söyleyen Çetiner, “Konuşmanın sonuna doğru benden önceki emniyet müdürü Hilmi Korhan Zilcioğlu’nu aradığını söyledi. Ben de, ‘sen ne ahmak adamsın’ şeklindeki sözü sarf ettim. Ancak bu sözü hakaret amaçlı söylemedim” şeklinde ifade verdi.
BİLİRKİŞİ ‘HAKARET YOK’ DEDİ
Savcı Yorulmaz, ikili arasında geçen konuşmanın CD’sini bilirkişiye yolladı. Bilirkişiler, ikili arasındaki telefon konuşmasının bütününün karşılıklı nezaket içinde geçtiğini, şikayetçi Atila’nın yanlış emniyet müdürü ile görüştüğünü fark etmesi üzerine şüpheli Çetiner’in, ‘sen ne ahmak adamsın’ sözünü söylediği, ancak bu sözün hakaret kastını içermediği yönünde rapor tuttu.
SAVCI: HAKARET KASTIYLA SÖYLEMEDİ
Savcı Ali Yorulmaz, bu rapor üzerine 10 Temmuz 2014 tarihinde, “Hakaret suçunun yasal unsurlarının oluşması için kişilerin, haysiyet ve namusu, toplum içindeki itibarı, diğer bireyler nezdinde saygınlığının bir başkası tarafından kasten zedelenmesi gerekir. Şikayetçi ile şüpheli arasındaki telefon görüşmesi bir bütün olarak ele alınıp değerlendirildiğinde, şüphelinin şikayetçiye hakaret kastıyla hareket etmediği, görüşmenin nezaket kuralları içerisinde yapıldığı ve görüşmenin son bölümündeki ‘ahmak’ sözünün de şikayetçiye hakaret kastıyla söylenmediği, bu sözün şikayetçinin telefonla görüştüğü kişinin kim olduğunu bilmesi yönünde uyarı mahiyetinde olduğu ve şüphelinin üzerine yüklenen suçun yasal unsurlarının oluşmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Reklam
Reklam

Savcı Yorulmaz, ayrıca makam odasında şüpheli tarafından şikayetçiye hitaben söylendiği iddia edilen ‘geri zekalı’ sözünün tanıklarca doğrulanmadığı da belirtildi.
İTİRAZI REDDEDİLDİ
Şikayetçi Rıza Atila 3. Sulh Hukuk Hakimliği’ne başvurarak savcılık tarafından verilen takipsizlik kararına itiraz etti. 3. Sulh Ceza Hakimi Şahsuvar Koçak, 30 Ekim 2014 tarihinde, “Cumhuriyet savcısının kararında herhangi bir isabetsizlik yoktur” gerekçesi ile takipsizlik kararına yapılan itirazı reddederek bu kararı kesinleştirdi.
SABAHAT TUNCEL’DEN ‘TOKAT’ TAZMİNATI ALMIŞTI
Murat Çetiner, 21 Mart 2011 tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesinde yürümek isteyen Sabahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu BDP’liler ile tartışmıştı. Tartışma sırasında Sabahat Tuncel’in attığı tokata maruz kalan Çetiner, açtığı dava sonucu Tuncel’den 36 bin 720 lira tazminat almaya hak kazanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: