Astroloji Sembolleri

Evrenimiz çeşitli türden ilginç enerjiler ile doludur ve astroloji bu enerjileri yorumlamamıza yardımcı olur. Göksel yörüngeler ve Dünyadaki olaylar arasında paraleller çizebilmemizi sağlayan Astroloji bir dil

Astroloji Sembolleri

Evrenimiz çeşitli türden ilginç enerjiler ile doludur ve astroloji bu enerjileri yorumlamamıza yardımcı olur. Göksel yörüngeler ve Dünyadaki olaylar arasında paraleller çizebilmemizi sağlayan Astroloji bir dil ve sembol kümesidir. Elementler, burçlar, gezegenler, evler ve görünümlerden yararlanır.

Astroloji, evrende varolan gezegenlerin üzerimizdeki etkilerini şifreler, teknikler ve matematiksel formüllerle çözen simge dilidir. Astrolog ise bu simgeleri yorumlayan kişidir. Her gezegenin ve burcun farklı sembolleri bulunmaktadır. Harita yorumu sırasında bu sembollerin bulundukları eve, diğer sembollerle açılarına bakılarak analiz yapılır.

Reklam
Reklam

Astroloji haritaları sembollerden oluşur. Gezegenler, Burçlar ve Açılardan oluşan semboller sayesinde astroloji yorumları yapılır.

Burç sembolleri Koç Burcu (Aquarius), Boğa Burcu (Taurus), İkizler Burcu (Gemini), Yengeç Burcu (Cancer), Aslan Burcu (Leo), Başak Burcu (Virgo), Terazi Burcu (Libra), Akrep Burcu (Scorpio), Yay Burcu (Sagittarius), Oğlak Burcu (Capricorn), Kova Burcu (Aquarius) ve Balık Burcu (Pisces)’ndan oluşur.

Gezegen sembolleri: Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Pluto, Kuzey Ağ Düğümü, Güney Ağ Düğümü, Chron (Kayron)

Açılar: Kavuşum, Altmışlık, Kare, Üçgen, Karşıt.

Gezegenlerin burçlar kuşağı üzerinde özel bir ana ait konumlarını gösteren sembolik şemaya Yıldız Haritası (Doğum Haritası) adını verilir. Yıldız haritası yorumu ile kişisel özellik ve nitelikler, güçlü ve zayıf yönler, etkilenilen kişilerin özellikleri ve daha bir çok unsur belirlenebilir.

Astrolojinin yapı taşlarından biri olan elementler de dörttür. Evrende varolan her şey bu dört elementten (Ateş, hava, toprak, ve su) oluşmuştur. Elementler sırasıyla birbirine dönüşür. Ateşten sonra, toprak, topraktan sonra hava, havadan sonra su gelir.

Reklam
Reklam