Tarot falı çok eski bir kehanet yöntemidir.Gerçek tarihi tam olarak bilinmeyen tarot'un destesindeki sembollerin anlamları da yorumcudan yorumcuya göre değişmektedir. Bazı varsayımlara göre "Tarot" sözcüğünün kökeni, Eski Mısır’da "Kral Yolu" anlamına gelen “Ta-rosh" kelimesine dayanır. Başka bir rivayete göre ise Latince çark anlamında olan “Rota" kelimesinden türetilmiş bir şifredir. Bu kelime yaşamın doğumdan ölüme kadar dönen bir çark olduğunu simgeler. Tarot 78 karttan oluşmaktadır.Destesini 22 karttan oluşan büyük sırlar (major arcana) ve 56 karttan oluşan küçük sırlar serisi (minor arcana) oluşturur.
Küçük Arkana kendi içinde 16 saray kartı ve 40 takım kartından oluşur. Küçük arkananın kökeni olarak Orta ve Uzak Asya gösterilir. Büyük Arkanalar 14. yüzyılda İtalya'da Trionfi oyunu (kozlu oyun) adıyla ortaya çıkmış olup iskambil destesine o tarihten başlayarak eklenmiştir. Tarot sözcüğü ilk olarak 1500 civarlarında İtalyancada "tarocchi", Fransızcada "taraux" şeklinde görülmüştür. Bunun Arapça "tarh" (çıkarma, koyma, bırakma) sözcüğüne dayandığı düşünülmektedir.
Major Arkana, Mecnun, Büyücü, Kadın Papa, İmparatoriçe, İmparator, Papa, Aşıklar, Araba, Adalet, Münzevi, Talih Çarkı, Kudret, Asılmış Adam, Ölüm, Kanaatkarlık, Şeytan, Tanrısal Ev, Yıldız, Ay, Güneş, yargılanma ve Alem kartlarından oluşur.
Tarot falında bulunan kartların anlamları yorumcudan yorumcuya değişmektedir. Bu kartlar hem görünen ve bilinen hem de bilinmeyen gizli olay ve durumları tanımlar. Olayların ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgi verir. Kartlar bizi belli başlı konularda uyarır ve aynı zamanda teşvik eder. Aslında çoğu zaman farkında olduğumuz ama göz ardı ettiğimiz şeyleri de açığa çıkarır.