Astrolojide Hava Burçları

Astrolojide doğum haritası dört elemente karşı enerjinizi veya kozmik durumunuzu sergilemektedir. Diğer bir deyişle, harita evren içerisindeki bireysel ifadeleri oluşturan çeşitli olayları sembolize etmektedir. Bu dört element; At

Astrolojide Hava Burçları

Astrolojide doğum haritası dört elemente karşı enerjinizi veya kozmik durumunuzu sergilemektedir. Diğer bir deyişle, harita evren içerisindeki bireysel ifadeleri oluşturan çeşitli olayları sembolize etmektedir.
Bu dört element; Ateş, Toprak, Hava ve Su’dur. Her biri herkesin içinde olan temel enerji ve bilinci temsil etmektedir. İnsanların her biri bilinçli şekilde bazı enerji türlerine diğerlerine nazaran daha alışkın olduğunu fark etmektedir. Elementler genelde iki guruba ayrılmaktadır. Ateş ve Hava aktif ve kendini ifade edebilen, Su ve Toprak da pasif, alıcı ve içine kapanık olarak değerlendirilmektedir.

Reklam
Reklam

Hava Burçları, zihnin duyarlılığı, algılaması ve ifadesi, özellikle de kişisel etkileşim ve geometrik düşünce formları ve soyut fikirler ile ilgilidir.

Hava Burçları, İkizler Burcu, Terazi Burcu ve Kova burcudur.
İkizler Burcu Merkür tarafından yönetilir. Eğer konuşma, yazma, mimik veya elden göze çalışma ile ilgili bir konu var ise İkizler bu işi sevecektir. Merkür ayrıca kısa seyahatleri de yönetmektedir, bundan dolayı da İkizler burcundaki gezegenlerin hepsi rekor süre içerisinde yollarını bulmakta uzmanlardır. Aslında bu burç var oluşun muhteşem ışığı ile ün yapmıştır, burç değişkenliği ve yeni deneyimleri sevmektedir. İkizler değişken havadır, aklınızı değiştirir

Venüs tarafından yönetilen Terazi burcu denge ve uyum ile ilişkilidir, ama gezegenleri pek bu yola ihtiyaç duymamaktadır. Dengeyi bulmak, uyumu yaratmak ve sadece kolay işlerle değil bütün işler ile ilgilenmek Terazi burcunun görevidir. Hem denge hem de uyum eşit olarak vermeye ve almaya bağlıdır. Diğer burçların hiç biri Terazi kadar etkileyici ve sosyal değildir. Terazi, kardinal havadır, bundan dolayı da konuşmaları başlatmak ister. Terazi burcu gezegenleri diğerlerini mutlu eden davranışlarda ustadır.

Reklam
Reklam

Kova burcu, tahmin edilmeyenleri getiren ve kimse tarafından hiçbir zaman bilinmeyenlerin başı olan Uranüs tarafından yönetilmektedir. Çılgın ve vahşi olan Uranüs gezegeni gibi bu burç da şok etmeye, kalabalıkları etkilemeye ve başkalarının yaptıklarına karşı gelmeye hazırdır. Bu burçtaki gezegenler kendi özgürlüklerine düşkündür. Kendi kurallarını yaratma konusunda ısrar ederler, mümkün olan her durumda tartışırlar ve gelenekleri kırarlar. Değişime düşkünlerdir, özellikle de adi olanlarına.