Astsubay Şahin Çınar’ın hayati tehlikesi devam ediyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, dün silahlı saldırıya uğrayan ve başından...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, dün silahlı saldırıya uğrayan ve başından aldığı kurşun yarası nedeniyle ağır yaralanan Astsubay Şahin Çınar’ın ‘yüksek derecede hayati tehlikesinin devam ettiğini’ açıkladı.
Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Üçoluk köyü yakınlarında iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan askerlerden astsubay Şahin Çınar’ın sağlık durumuyla ilgili Abdullah Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Şahin Çınar’ın dün akşam 20.20 sularında 112 ambulansı tarafından solunum cihazına bağlı olarak AÜ Hastanesi acil servisine getirildiğini belirten Erdoğan, "Nörolojik muayenesinde glaskow skoru yaklaşık 3 olarak bulundu. Spontan solunumu yüzeysel ve minimal düzeydeydi. Kafada kurşun giriş ve çıkış delikleri mevcuttu. Acil servisteki ilk değerlendirmeden sonra beyin cerrahi öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Akyüz ve ekibi tarafından dekompresyon ameliyatı (sıkışan beyni rahatlatma ameliyatı) başarıyla uygulandı. Ameliyattan yaklaşık 12 saat sonra hasta yoğun bakımda, tansiyonu ve diğer vital bulguları stabil durumda. Yapılan nörolojik muayenesinde glaskow seviyesi yeniden 3 olarak bulundu. Ameliyat sonrası dönemde hiçbir anestezik ilaç verilmemesine rağmen, hastanın nörolojik muayene bulgularında, ağrılı uyaranlara minimal yanıt verirken spontan solunum çabası devam etmektedir. Modern tıbbi bilgilere ve teknolojinin uygun gördüğü şekilde optimum tedavi verilmektedir. Sonuç olarak, yüksek derecede hayati tehlike devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz