Asü 20 Bin Öğrenciye Ulaşacak

AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) genç bir üniversite olmasına rağmen öğrenciler...

AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) genç bir üniversite olmasına rağmen öğrenciler tarafından her geçen yıl daha çok tercih edildiğini belirtti.

Bu yıl 2 bin 739 kişinin kayıt hakkı kazandığını belirten Başkan Yıldırıcı, 500 kişilik ek kontenjanla beraber 3 bin 239 öğrencinin Aksaray’da eğitim göreceğini, devam eden öğrencilerle beraber bu sayının 13 bine ulaşacağını dile getirdi. Mevcut bölümlere ilaveten 4 yeni bölümün açılması ve bu bölümlerin de öğrenci alımlarına başlaması ile birlikte öğrenci mevcudunun yeni açılan bölümlerle beraber kısa sürede 20 bine ulaşmasının beklendiğini belirten Başkan Yıldırıcı, “Aksaray uzun yıllar boyunca üniversite hayali kurdu. Bu hayal AK Parti iktidarı ile birlikte gerçeğe dönüştü. Aksaray Üniversitesi hükümetimiz tarafından kurulmuş ve şehrimizin uzun yıllar büyük bir heyecan içinde beklediği çalışma gerçekleşmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Aksaray Üniversitesi’nin kurulduktan sonra üniversitenin, siyasilerin ve rektörün büyük gayretleri ile yeni açılması istenen 4 tane fakültenin açıldığını hatırlatan Başkan Yıldırıcı, “Aksaray Üniversitesi için çeşitli kaynaklar temin edildi. Kaynakların aktarımı hızlı şekilde sağlanarak üniversitemiz gelişti ve gelişmeye de devam etmektedir. Bakanlar Kurulundan onayı çıkan İletişim Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Veteriner Fakültesine öğretim görevlileri alındı. Önümüzdeki yıllarda yeni açılacak bölümlerle Aksaray Üniversitesi’nin şehrimize yakışan büyük, güçlü ve tercih edilen bir üniversite olacak” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: