ASÜ’de Kentsel Dönüşüm konuşuldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün organize ettiği ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Gecekondu Dönüşüm...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün organize ettiği ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Gecekondu Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır’ın sunduğu ‘Kentsel Dönüşüm; Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerili’ başlıklı konferans öğrencilerden ilgi gördü.

ASÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilin etkinliğe Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Sertdemir, Aksaray Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersin Taşlıalan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Reis, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Alper Öner, bürokratlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

TOKİ Gecekondu Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, yaptığı sunumda, Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri olan kentsel dönüşüm konusunun önemine değinerek, konu ile ilgili TOKİ’nin ve diğer kurumların çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başbakanlığa bağlı olan TOKİ’nin 1984 yılında kurulduğunu ve günümüze kadar yoğun bir şekilde proje ürettiğini belirten Mustafa Bakır, TOKİ’nin yurt içi ve yurt dışı birçok başarılı projenin altında imzası olduğunu söyledi. Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Programı kapsamında başlatılan konut seferberliği ile 2003-2012 yılları arasında; 81 il ve 800 ilçede kurulan 2 bin 335 şantiyede 539 bin 579 konut üretildiğini belirten Mustafa Bakır, birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Etkinliğin sonunda, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Sertdemir, TOKİ Gecekondu Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır’a teşekkür beratı takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: