ASÜ'de NOVA Profesyonel Gelişim Programı

 Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), Amerika’da akademik araştırma ve inceleme yapmaya olanak tanıyan NOVA Profesyonel Gelişim Programı tanıtıldı.

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), Amerika’da akademik araştırma ve inceleme yapmaya olanak tanıyan NOVA Profesyonel Gelişim Programı tanıtıldı. Aksaray üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, toplantıda yaptığı konuşmada, her akademisyenin mutlaka yurt dışı tecrübesine sahip olması gerektiğini söyledi. Yıllar boyunca bu tip programlara bireysel katılanların olduğunu ancak ASÜ’nün bu noktada bir ilke imza attığını belirten Acar, bu yıl 20’nin üzerinde öğretim üyesinin yapılan protokoller çerçevesinde, toplu olarak Amerika’ya gönderildiği ifade etti. Acar, şunları anlattı: "Arkadaşlarımız, 3 ay süreyle Amerika’da kaldılar ve sürenin yarısını yabancı dillerini geliştirmek, diğer yarısını da kendi akademik alanlarında araştırmalar yaparak değerlendirdiler. Geldikten sonra arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmede herkes, böyle bir programın çok faydalı olduğunu söyledi. Yurt dışı tecrübeleri akademisyen arkadaşlarımızın hem kendi kariyerine, hem de üniversitemizin performansına katkı sağlıyor. Biz bu tip programları mümkün olduğunca gerçekleştirmek, çok sayıda arkadaşımızı yurt dışına göndermek istiyoruz. Bu manada gayretlerimiz sürüyor" ASÜ Mevlana Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Turgay Polat ise bu yıl çok verimli bir Amerika programının gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Yurt dışı ziyaretleri konusunda bizlere hiçbir sorun çıkartmayan, ufkumuzu ve yolumuzu açan sayın ASÜ Rektörü Acar’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: