Aşure Dağıtımında Alevi-sünni Kaynaşması

Adıyaman Belediyesi tarafından dualar eşliğinde gerçekleştirilen aşure dağıtımında Alevi-Sünni kaynaşması yaşanırken, birlik ve beraberlik mesajları...

Adıyaman Belediyesi tarafından dualar eşliğinde gerçekleştirilen aşure dağıtımında Alevi-Sünni kaynaşması yaşanırken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Adıyaman Belediyesi'nin 'Muharrem ayı' nedeniyle Demokrasi Parkı'nda gerçekleştirdiği aşure dağıtım programına, Alevi-Sünni kardeşliği damgasını vurdu. Müftü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından okunan duanın ardından, ilahiler eşliğinde dağıtımı yapılan aşureye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 bin kişiye dağıtılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımında, birlik-beraberlik mesajları verilirken, aşureler afiyetle yenildi.

Reklam
Reklam

Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Av. Halil İbrahim Fırat, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Alevi dedesi Ali Büyükşahin, Alevi dedesi Mehmet Ali Tutal, Alevi dernek başkanları, kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikram etti.

Vali Demirtaş, Ramazan ayından sonra en hayırlı aylardan birisinin Muharrem ayı olduğunu belirterek, "Bütün vatandaşlarımızın hem Muharrem aylarını, hem de aşure günlerini tebrik ediyorum. Adıyaman’da geçmişte olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik olacaktır. Çünkü Adıyaman’ın insanı Sünnisiyle, Alevisiyle birlik ve beraberliğin kesinlikle çimentosu olmuşlar. Onların ayrılığa taviz vereceklerine inanmıyorum. Adıyaman bir huzur kenti, bundan sonra da huzur kenti olmaya devam edecek" dedi.

Belediye Başkanı Büyükaslan da, Adıyaman’ın geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da kardeşlik havası içerisinde olacağının altını çizerek, "Geçmiş tarihten bugüne kadar, mezhebi, meşrebi, kabilesi, ırkı ne olursa olsun Adıyaman’da bir kardeşlik havası var. Kardeşlik bağları asırlardır devam etmekte. Herkes bildiği gibi inansın, inandığı gibi yaşasın. Yeter ki birbirimizi anlayışla karşılayalım, kardeşçe karşılayalım. 12 Eylül’den önce birçok komşu illerde ve ülkemizin çeşitli illerinde acı hatıralar oldu; kardeşi kardeşe kırdırdılar ama Adıyaman bu oyuna gelmedi, Türkiye'ye bir örnek oldu. Bu dünyada yan yana olduğumuz gibi toprağın altında da yan yanayız. Her zamandan daha çok şu günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Türkiyemize bu mesajı Adıyaman yine veriyor, yine vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: