Aşureli Öğretmenler Günü Kutlaması

Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasının ardından aşure dağıttı.Muharrem...

Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasının ardından aşure dağıttı.

Muharrem ayına denk gelen Öğretmenler Günü’nde aşure dağıtımına yoğun ilgi olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi, “Bugün Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’ni açışının 84. yıl dönümü. Bugün öğretmenler günü, öğretmenin ve eğitim çalışanlarının tümünün sorunlarının bir kez daha dile getirildiği gün. Her sıkıştığında İslamı kullanarak durumu kurtarmaya çalışanların Hz. Ali’nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüne sahip çıkamadıklarının ortaya çıkarıldığı gündür” dedi.

Reklam
Reklam

Türk Eğitim-Sen’in yaptığı Öğretmenler Günü anketinin öğretmenlerin sosyoekonomik durumunun geçen yıllardan farklı olmadığını gözler önüne serdiğini vurgulayan Terzi, “Bu yıl özellikle öğretmenlerin dert yandığı konuların başında öğretmenlerin değersizleştirilmesi, itibarsızlaştırılması gelmektedir. Hükümetin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere yönelik tutum ve davranışları öğretmenleri mesleklerinden soğutmaktadır ve öğretmenler, çocuklarının öğretmenlik mesleğini seçmelerine sıcak bakmamaktadır. Bu nedenle öğretmenlik mesleğine kaybettiği itibarı ivedilikle geri kazandırılmalıdır” diye konuştu.

Kamil Terzi, “Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Göstermelik öğretmenler günü kutlamıyoruz diyenleri samimiyete davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yavuz Selim Meydanı’nda, MHP Amasya İl Başkanı Fatih Coşar ile MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Mermer’in de katıldığı açıklamanın ardından katılımcılara ve vatandaşlara aşure dağıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: