ASUS, en yeni oyuncu ürünlerini ROG Convention 2019’da duyurdu

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG aktif gürültü önleyici kulak içi kulaklıkları, ROG Throne Qi kulaklık standı ve premium mid-tower PC kasası ROG Strix Helios da dâhil olmak üzere yeni ürünlerini ROG Convention 2019'da tanıttı. ASUS, buluşmadaki ROG ürün duyurularına ek olarak, dünyanın Motion Blur Reduction ve Adaptive-Sync özelliklerine sahip ilk monitörü olan VG32VQ TUF Oyun monitörünü tanıttı.

Konu hakkında konuşan ASUS Open Platform İşletme Grubu’nun Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Küresel Satış Genel Müdürü Jackie Hsu, şunları söyledi: “Profesyonel oyuncular ve meraklılar için ROG kulak içi kulaklıkları, ROG Strix Helios kasası ve performans, dayanıklılık ve istikrar sağlayan TUF Gaming VG32VQ monitörün gelmesiyle, en iyi kullanıcı deneyimlerini sunan eksiksiz bir oyun ekosistemi sunmak için ROG Convention 2019'da buluştuk.”

Yeni ürün duyurularına ek olarak, ayrılabilir oyuncu laptop'ı ROG Mothership (GZ700), ROG Swift PG65UQ, PG349Q ve ROG Strix XG43VQ 4K HDR oyuncu monitörleri de görücüye çıktı. Ayrıca ROG Matrix GeForce 2080 Ti ekran kartı, ROG Strix Scope klavye, ROG Strix Carry oyuncu faresi, ROG PNK LTD seti, ROG Chariot oyuncu koltuğu ve ROG Ranger BP3703 Lighting sırt çantası da tanıtıldı. ROG Convention 2019’u ziyaret edenler, bu yepyeni ROG donanımlarını, en yeni oyunlarla birlikte deneyimle şansı buldular.

Reklam
Reklam

Öte yandan Republic of Gamers, ASUS tarafından en son Intel yonga setleri ve işlemcileriyle oluşturulmuş 180 PC'de sayısız oyunu ilk defa yayınlayacak. Bunun için Activision, Ubisoft, THQ Nordic ve Cloud Imperium Games gibi dört büyük oyun yayıncısıyla işbirliğinde bulunuldu. ROG Convention, Anno 1800, Sekiro, Space Junkies ve Fade to Silence gibi merak uyandıran oyunların yüksek kaliteli oyun donanımlarında tecrübe edilmesinden, Star Citizen'ın geniş evrenine girilmesine kadar, en iyi donanım vitrinine sahip olarak oyunculara kucak açıyor.

ROG kulak içi aktif gürültü önleyici kulaklıklar

ROG’un ilk kulak içi kulaklıkları, her yerde sürükleyici oyun deneyimi için çevresel gürültüyü ortadan kaldıran aktif gürültü önleme (ANC) teknolojisine sahip olmasıyla göze çarpıyor. Kullanıcıların bir düğmeye basarak etraflarında neler olup bittiğini duymasını sağlayan Ambient Mode ise bu özelliği tamamlıyor. ROG kulak içi aktif gürültü önleyici kulaklıklar, son derece güçlü bas ve optimize edilmiş oyun sesi sağlamak için büyük 10 mm ASUS Essence sürücüleriyle donatılmıştır. Ergonomik tasarıma sahip kulaklık, üç farklı boyuttaki silikon başlık ve kanatçıkları sayesinde kulağa güvenli ve rahat bir şekilde oturuyor. Kulaklık ayrıca,  cep telefonu, PC, Mac ve Nintendo Switch için çoklu platform desteği sağlayan bir USB-C bağlantısına sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

ROG Throne Qi kulaklık standı

ROG Throne Qi, oyun kulaklıkları için sağlam, güvenli saklama sağlayan ve Qi özellikli akıllı telefon ve diğer cihazları şarj edebilen Qi kablosuz şarj teknolojisine sahiptir. ROG Throne Qi, diğer Aura Sync aksesuarlarıyla kolayca senkronize edilebilen 18 RGB bölgesi ve tamamen özelleştirilebilir aydınlatmasıyla oyun alanına şık bir stil katıyor. Dahili ESS DAC ve amplifikatör, çarpıcı müzik ve etkileyici oyun içi sesi sunuyor. İki adet USB 3.1 bağlantı noktası ise ultra hızlı bağlantı ve diğer cihazları şarj etmek için 1.5A güç sağlıyor.

ROG Asymmetry rüzgarlık

ROG Asymmetry, kullanıcının oyun hayranlığını simgeleyen ve rüzgara karşı ekstra koruma sağlayan %100 naylon dokumaya sahip şık ve hafif bir rüzgar kırıcıdır. Taşınabilir bir tasarıma sahip olan rüzgarlık, saklama için kendi cebine düzgünce yerleştirilerek çantada taşınabiliyor. ROG Asymmetry, rüzgar ve su geçirmez yapısının yanı sıra, elastik manşetleri sayesinde vücut ısısını korumak için ılık havayı montun içerisine hapsediyor. Nefes alabilen ve nem geçiren kumaş, vücuttan hızlı bir şekilde ısı ve terlemeyi çekerken yağmur suyunun girişine engel oluyor.

Reklam
Reklam

ROG Strix Helios kasa

ROG Strix Helios, işlenmiş ve fırçalanmış alüminyumdan çerçeveye yerleştirilen üç adet isli ve temperlenmiş cam panele sahip. Kasa ayrıca ön kısmında etkileyici Aura RGB aydınlatmaya yer veriyor. ROG Strix Helios, çok işlevli bir kapak, iki parçalı PSU kılıfı ve yarı saydam arka kablo kapağı ile birlikte geliyor. EATX anakartları destekleyen kasa, 420 mm ön ve 360 mm üst radyatörleri, su soğutma pompası ve su tankı desteği ile ciddi soğutma kurulumlarına geniş alan sunuyor. ROG Strix Helios, LAN partilerine veya oyun etkinliklerine kolay ulaşım için 50 kg'a kadar destek sağlayan kumaş kulplara sahip olmasıyla göze çarpıyor.

ROG Rapture GT-AC2900

ROG Rapture GT-AC2900 çift bantlı gigabit Wi-Fi Router, GeForce Now Recommended router programı için NVIDIA tarafından sertifikalandırılmış ilk ROG yönlendiricisi. GeForce NOW recommended router'ları, bulut oyunları için en iyi deneyim kalitesi ve en düşük gecikmeyi sağlamaları için sıkı testlerden geçiyor. ROG Rapture GT-AC2900, birlikte gelen RGB aydınlatmasıyla oyun alanlarına ayrı bir hava katıyor. Ayrıca cihazdan oyun sunucusuna giden trafiğine öncelik veren üç seviyeli oyun hızlandırması sunuyor.

Reklam
Reklam

TUF Gaming VG32VQ

TUF Gaming VG32VQ, 32” HDR desteğine sahip kavisli VA paneline, QHD (2560x1440) çözünürlüğe ve 144 Hz ekrana sahip.
VA panellerinin yüksek kontrast oranları ve iyi renk doğruluğu sağladığı, ancak TN tabanlı monitörlerden daha yavaş yanıt süreleri sağladığı biliniyor. VG32VQ, Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB-SYNC) adı verilen gelişmiş bir bulanıklık azaltma teknolojisi kullanıyor. Böylece bu sorunu çözüyor. Önceki çözümler, 1 ms tepki süresi elde etmek için sabit bir yenileme hızına ve hızlı yanan arka ışığa sahiplerdi. Hareket bulanıklığı azaltma teknolojisi, arka ışığı yenileme anında yakıyor. Aynı zamanda azaltılmış parlaklığı telafi etmek için ekranın parlaklığını da arttırıyor. Bununla birlikte, geleneksel bulanıklık azaltma teknolojileri, grafik kartı ve monitörün yenileme hızları senkronize edilmediğinde artifactlara neden oluyor. ASUS, hareket bulanıklığını azaltarak Adaptive-Sync'in değişken yenileme hızı ile birlikte çalışmasını sağlayan bir teknoloji geliştirdi. ASUS'a özgü bir özellik olan ELMB-Sync teknolojisi sayesinde oyuncular hareketli sahnelerin ve akıcı oyunların keyfini çıkarabiliyor.

Reklam
Reklam

ROG Convention 2019’daki etkinlikler

ROG Convention 2019'da sahne şovları, yarışmalar ve atölye çalışmaları da katılımcılarla buluştu. ROG, profesyonel olarak üretilmiş bir gösteriye ev sahipliği yapması için Almanya’nın en önemli oyun sitesi olan Gamestar.de ile işbirliğinde bulundu. Şov kapsamında Gamestar sunucuları ve 4 ünlü Youtuber, farklı mücadele serileriyle karşı karşıya geldi. Gösteri ayrıca dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere canlı olarak yayınlandı.

Ziyaretçiler, oyun bilgi ve yeteneklerini test edecek çeşitli soruları ve zorlukları içeren bir yarışmaya da katılım sağladılar. Bireysel yarışmalar sonucunda seçilenler, ROG Strix GeForce RTX 2080 OC sürümü ekran kartını ve ortakların diğer ödüllerini kazanmak için bir çekilişe katıldılar. ROG ve iş ortakları aynı zamanda ziyaretçileri eğitmek ve oyun bilgisayarlarına dair ipuçları vermek için bir dizi atölye ve konuşmaya da ev sahipliği yaptı.

Gaming Aid e.V. partnerliği

ROG, oyun topluluğunun üyelerini ve ihtiyacı olan aileleri destekleyen bir yardım kuruluşu olan Gaming Aid e.V. ile etkinlik kapsamında işbirliğinde bulundu. Satılan her biletin bir kısmı Gaming Aid e.V.’ye bağışlandı. Etkinliği canlı yayından izleyenler de bağış yapma olanağına sahip oldu.

Reklam
Reklam