Zenfone 4 Max, 5.5 inç, 720p HD (1280×720) çözünürlük sunan bir IPS ekrana sahip. İsterseniz mavi ışık filtresini aktif edebiliyor, hatta seviye seçimi de yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla uzun süreli kullanımlarda da gözlerini ciddi yorulmalara karşı koruyabilirsiniz. Ekranın üzerinde kullanılan cam malzeme, yumuşak dokunuşlara imkan sunuyor. Dokunmatik performansı üst düzeyde olan ekran, farklı açılardan bakıldığında da başarılı işler çıkarıyor. Hem oyunlar hem videolar hem de bir şeyler okumanız için 5.5 inç ekranın görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyleyebiliriz. Dış mekanlarda kullandığınızda da ekranın yeterli bir performansı olduğunu görüyorsunuz.
“Peki ama 5.5 inç ekranda HD değil de FHD çözünürlük kullanılsa daha iyi olmaz mıydı?” diye soracak olursanız, cihazda 5000mAh pil yer alıyor ve ürünün en önemli özelliklerinden birini bu oluşturuyor. Dolayısıyla daha az güç tüketimi için FHD çözünürlük yerine HD çözünürlüğün tercih edilmesi makul karşılanabilir. Pil performansı konusunda detaylara da birazdan değineceğiz.
Cihazın ekran dokunmatiğinin başarılı olduğunu söylemiştik. Şimdi biraz da parmak izi okuyucu sensör tarafına gelelim. Asus, burada da performanslı bir çözüm sunuyor. Sensöre dokunur dokunmaz ekran açılıyor ve hızlıca işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. 0.3 saniyede cevap veren parmak izi okuyucu sensör için birçok farklı parmak tanımlaması yapabilirsiniz.
Teknik detaylar
Asus Zenfone 4 Max’te 64bit Snapdragon 430 işlemci ve Adreno 505 GPU’su yer alıyor. 3GB RAM’i bulunan telefon, 32GB dahili depolamayla geliyor ve microSD kart desteği de sunuyor. Yaptığımız Geekbench 4 testinde Zenfone 4 Max’in tek çekirdekte 648, çift çekirdekte de 2549 puan aldığını gördük. Sonrasında, Real Racing 3 ve Dead Trigger 2 gibi oyunları oynadık. Cihaz, bu oyunları zorlanmadan çalıştırabildi. Tabii büyük ekran faktörüyle de oyun keyfi artıyor. Google Play Store’da yer alan birçok oyunu Zenfone 4 Max’e indirip oynayabilirsiniz.
Kameralar
Fotoğraf tutkunları için güzel haberlerimiz var. Asus hem ön hem de arka tarafta yer alan kameralar için detaylı çalışmalara imza atmış. Öncelikle ön kameradan bahsedelim isterseniz. Zenfone 4 Max’in 8MP değerde ve yumuşak tonda flash ışığına sahip bir selfie öz çekim kamerası bulunuyor. İsterseniz güzelleştirme özelliğini açarak daha yumuşak selfie’ler elde edebilir, isterseniz HDR modunu aktif ederek daha zengin renklere sahip olabilir isterseniz de eğlenceli GIF animasyon özelliğini deneyebilirsiniz.
Selfie ışığı sayesinde, düşük ışıklı ortamlarda, gerçek ten rengi tonunda selfie’ler çekebiliyorsunuz. BeautyLive uygulaması sayesinde görüntünüzde anlık düzenlemeler yaparak Facebook, YouTube ve Instagram üzerinden gerçekleştirmek istediğiniz canlı yayınlarınıza daha kaliteli görüntüler sağlayabilirsiniz.
Ana kameraya geldiğimizde ise, bizi dual kamera sistemi karşılıyor. Biri 13MP normal, diğeri de 5MP geniş açılı çekim yapmak üzere tasarlanan sistem, sizi memnun edecektir. Kameralar arasında gerçek zamanlı geçişler oldukça hızlı sağlanıyor. Özellikle geniş açılı sisteme geçildiğinde dar bir alanda olsanız dahi etraftaki hemen hemen bütün detayları tek bir kareye sığdırabiliyorsunuz. Bu, özellikle kalabalık fotoğraf çekimleri için çok işinize yarayacaktır.
Hem ön hem de arka kameraların gayet iyi fotoğraf ve sarsıntısız video çekimleri gerçekleştirildiğini, özellikle de gün ışığı performanslarının üst seviyede olduğunu söyleyebiliriz.
Pil performansı
Asus Zenfone 4 Max, 5000mAh değerde devasa bir pille geliyor. Günümüzde akıllı telefonlarda en çok şikayet edilen unsurlardan olan düşük pil performansı, Zenfone 4 Max için geçerli değil. Zira cihaz, tek şarj ile yoğun kullanımda dahi 2 günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Bunun yanında, telefondaki PowerMaster uygulaması sayesinde özel pil kullanım profilleri oluşturarak çok daha iyi performanslar da elde edebilirsiniz.
****