Aşut’tan Genel Kurul Öncesi Ayrışma İddialarına Yalanlama

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 4 Mayıs tarihinde yapılacak...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 4 Mayıs tarihinde yapılacak oda seçimlerine yönelik ayrışma iddialarını yalanlayarak, “MTSO seçimlerini bir takım düşman muhalif gruplar arasında yapılan bir seçim gibi görmek isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar” dedi.

Aşut, MTSO’nun tüm organlarının seçileceği ve 4 Mayıs Cumartesi günü yapılacak genel kurul öncesinde ortaya atılan ayrışma iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. 4 Mayıs’ın Mersin iş dünyası için çok önemli bir gün olduğunu belirten Aşut, “Çok sesliliği 127 yıldır hazmeden odamız için bir demokrasi şölenidir. Ekmeğini yediğimiz, çocuklarımızı büyüttüğümüz, geleceğimizi bağladığımız güzel Mersin’e borcumuzu ödemek için hizmet verme yarışının günüdür. İnşallah o gün Mersin iş dünyası iddia edilen sanal ayrışmaların gerçekte olmadığını gösterecek ve birlik mesajını topluma verecektir. O gün, Mersin iş dünyasının demokratik değerlere bağlılığından kaynaklanan çok sesliliğini bir ayrışma olarak görenler ne kadar yanıldıklarını ve Mersinlileri tanımadıklarını göreceklerdir. Her nereden gelmiş olursa olsun, din, mezhep, etnik köken gibi konuları merak etmeden evrensel insanlık değerlerine bağlı Mersinlilerin, buna en çok katkı veren Mersin iş dünyasının aklıselimini herkes görecektir” dedi.

Reklam
Reklam

MTSO’nun tüm üyelerinin siyaset ve ideolojiler üstü, basit ayrımlar ve farklılıkların çok üzerinde bir duruşu ve felsefesi olduğunun altını çizen Aşut, bu bağlamda ortaya konulan olgunluğu herkesin göreceğini kaydetti. “Bu bizim gurur duyduğumuz bir gerçektir” diyen Aşut, şöyle devam etti: “Hepimiz bu güzel kente bir yerlerden geldik. Yabancıydık Mersinli olduk, kardeş olduk, akraba olduk. Mersin kendisine sığınanı her zaman kucaklamıştır. Mersin ekmeğini paylaşmayı bilen insanların kentidir. Bundan dolayı bu kültür iş dünyamız için de geçerlidir. MTSO seçimlerini bir takım gruplar arasında yapılan bir seçim olarak görmek isteyenler; MTSO seçimlerini bir takım düşman muhalif gruplar arasında yapılan bir seçim gibi görmek isteyenler ne yazık ki hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Bu ayrıma ve bölünmüşlüğe inanlar veya bunu böyle lanse etmek isteyenler, 127 yıllık kültürümüzü bilmiyorlar demektir.”

MTSO seçimlerinin ideolojilerin, siyasetin veya adı her ne olursa olsun bazı grupların yarıştığı bir alan olmadığını vurgulayan Aşut, “Seçimlerimiz vizyonların ve projelerin yarıştığı, Mersin’e hizmet etme çabasının ortaya konduğu bir yarıştır. Bizler bu işe gönüllü olan tüm adayların samimiyetine inanıyoruz. Bu bir teveccüh meselesidir. Bu bir son değildir ve zafer kazanma meselesi değildir. Bu sadece bir bayrak yarışıdır. Bir önceki dönemden alınan bayrağı daha yükseklere taşıma yarışıdır. Nihayetinde kişiler geçici ama hizmetler bakidir. Bizim bu seçimlere bakış açımız budur. Bu seçimde hangi görev olursa olsun, hangi sıfat altında olursa olsun Mersin’e hizmet etme çabası içinde olan tüm dostlarımı, kardeşlerimi kutluyorum, seçimlerin Mersin’e, Mersin iş dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: