ASYA Arama-Kurtarma Ekibi Deprem Simülatörü Konya’da

Kimse Yok Mu Derneği'nin 'Arama-kurtarma, Sağlık-kurtarma ve Yardım' kelimelerinin baş harflerinden yola çıkılarak 'ASYA' ismi...

Kimse Yok Mu Derneği'nin 'Arama-kurtarma, Sağlık-kurtarma ve Yardım' kelimelerinin baş harflerinden yola çıkılarak 'ASYA' ismi verilen arama ve kurtarma ekibi, mobil deprem Simülatör TIR’ıyla Konya’ya geldi.

ASYA ve Deprem Simülatör TIR'ı hakkında bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, "Türkiye genelinde 5 merkez ve merkeze bağlı 24 şubede kurulan ASYA arama-kurtarma ekipleri, herhangi bir acil durumda hemen olay yerine intikal edebilecek şekilde organize edilmiştir. ASYA arama-kurtarma ekibi, diğer zamanlarda ise bilgilendirme çalışmaları yaparak halkımızı, deprem başta olmak üzere tabii afetler, afetlere hazırlık ve afet durumunda hayatta kalmanın yolları konusunda bilgilendiriyor." dedi.

Reklam
Reklam

ASYA ekiplerinin, 'Mobil Deprem Simülatörü' ile bilgilendirme çalışmaları kapsamında Konya’ya geldiğini belirten Aşçı, "Konyalı vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz mobil deprem simülatörü ile birlikte deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapılması gerektiğini öğrenecekler. Konya Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak bilgilendirme çalışmaları 4 gün sürecek. Mobil Deprem Similatörü şehrin değişik bölgelerinde hizmet verecek." şeklinde konuştu.

Konya Afet ve Acil Durum İl Müdürü Yıldız Tosun da doğal afetlerden depremi üç bölümde ele aldıklarını ifade ederek, "Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası. Çalışmalarımızda 'deprem öncesi ne gibi önlemler alabiliriz, neler yapabiliriz', 'deprem anında nasıl davranmalıyız', 'deprem sonrasında hayatta kalmışsak neler yapmalıyız' konularında halkımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Kimse Yok Mu Derneği'nin, ASYA arama kurtarma ekibiyle bu çalışmalara destek vermesi çok önemli bir girişim. AFAD ve ASYA işbirliğinde deprem bilgilendirme çalışmaları sürüyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mobil deprem simülatörünün şehre gelişi dolayısıyla düzenlenen tören, basın mensupları, protokol üyeleri ve öğrencilerin simülatörde suni depremi yaşamasıyla sona erdi. Kimse Yok Mu Derneği Mobil Deprem Simülatörü, Konya'da geçireceği ilk iki gün Kültür Park içinde bulunan İl Halk Kütüphanesi önünde, üçüncü gün okullarda, dördüncü gün Selçuk Üniversitesi kampüsünde deprem bilgilendirme çalışması yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz