ASYA Arama Kurtarma Ekibi Konya'da

Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi bünyesinde kurulan ve hizmet veren Arama-Kurtarma Sağlık Yardımları (ASYA) Arama Kurtarma ekibi, "Mobil Deprem

Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi bünyesinde kurulan ve hizmet veren Arama-Kurtarma Sağlık Yardımları (ASYA) Arama Kurtarma ekibi, "Mobil Deprem Simülasyon Aracı" Konya'ya geldi.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, Türkiye genelinde 5 merkez ve merkeze bağlı 24 şubede kurulan ASYA Arama Kurtarma ekiplerinin herhangi bir acil durumda hemen olay yerine intikal edebilecek şekilde organize edildiğini ifade etti.

ASYA Arama Kurtarma ekibinin diğer zamanlarda halkı bilgilendirdiğini dile getiren Aşcı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu çalışmalar içinde yer alan Mobil Deprem Simülatörü dört gün boyunca Konya'da kalacak. Konyalı vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz mobil deprem simülatörüyle birlikte deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapılması gerektiğini öğrenecekler. Ayrıca vatandaşlarımız afete hazırlanmak yapısal olmayan tehlikelerin azalması ve depreme dayanaklı yapı üretim konusunda bilgi sahibi olacaklar."

Gazeteciler, protokol üyeleri ve öğrenciler uygulamalı olarak depremi yaşadı.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: