ASYA’dan Zorlu Tırmanış

Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ASYA ekibi Aladağlar’da gerçekleştirdiği eğitim tatbikatını başarıyla tamamlayarak...

Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ASYA ekibi Aladağlar’da gerçekleştirdiği eğitim tatbikatını başarıyla tamamlayarak göreve hazır olduklarını gösterdi.
ASYA (Arama, Sağlık, Yardım) ekibi, Kayseri, Niğde ve Adana illeri arasında bulunan Aladağlar’ın 3 bin 750 metre rakımlı Demirkazık zirvesine bir tırmanış gerçekleştirdi. Beş kişilik ekip zorlu şartlara rağmen Demirkazık zirvesine tırmanışını başarıyla tamamladı. İki gün süren ve 2000 metre yükseklikte kampın kurulduğu tırmanış yolculuğu, gece saat 03.00 sularında başladı ve ertesi gün 18.00 sularında başarıyla tamamlandı. Tehlikeli tırmanış koşullarına sahip olan ve Türkiye’de A sınıfı tırmanış noktalarından bir yer olan Aladağlar’da 56 yılda 18 dağcı yaşamını yitirmişti.

Reklam
Reklam

“OLASI BİR AFETE HER AN HAZIRIZ”
Gerçekleştirdikleri eğitim tatbikatının kendileri için verimli olduğunu ifade eden ASYA Koordinatörü İsmail Büyükay, Kimse Yok Mu ASYA ekibi olarak öncesinde; Balkanlarda sel, Japonya da Tsunami, Van depreminde daha birçok yurtiçi ve yurt dışında meydana gelen doğal afetlerde görev aldıkları belirtt. Büyükay; "Çalışmalarımıza ve eğitimlerimize hız verdik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte zorlu şartlarda gerçekleşen tırmanışı başarıyla tamamladık. Sualtı ve üstü arama kurtarma ekiplerimizle olası bir afete her an hazırız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: