At arabası elinden alınınca

Adana'da karpuz satan bir kişi, zabıta tarafından at arabasına el konulunca valilik önüne gelerek üzerine benzin döküp kendini yakmaya çalıştı. Kızgın vatandaşı korumalar güçlükle engelledi.

Karaisalı Caddesi üzerinden karpuz dolu at arabasıyla giderken zabıta tarafından at arabasına ve karpuzuna el konulan Müslüm Barkay (43), eline aldığı benzin bidonu ile soluğu valilik bahçesinde aldı. Valilik binası girişine kadar gelen Barkay, içeri giremeyince bidondaki benzini üzerine dökerek kendini yakmaya çalıştı. Üzerine benzini döktükten sonra cebinden çakmağını çıkartıp kendini yakacağını söyleyen Barkay'ı Valilik Koruma Amiri Ali Uzun ve koruma polisleri ikna etmeye çalıştı. Barkay, elindeki

Reklam
Reklam

çakmağı tişörtüne tutarak, "Çalmadım, adam öldürmedim, 800 TL borçla bu atı aldım. Atımın borcu duruyor. 2 bin 800 TL'ye de karpuz aldım. Karpuzum evde kaldı. At arabasının borcu daha duruyor. Bugün de at arabasını aldılar. Benim arabamı aldılar, benim borcum var, bunu nasıl ödeyeceğim?" diyerek kendini yakmaya çalıştı.

Barkay'ın, "Benim arabam her şeyim, onu almazsanız kendimi yakarım" demesi üzerine koruma müdürü Uzun, at arabasının geri verilmesi sözünü verdi. Ancak Barkay çevresindekileri uzun süre elindeki çakmakla kendini yakmakla tehdit etti. Barkay, "Asker öldürmedim, hırsızlık yapmadım. 9 yıl cezaevinde yattım. Burada namusumla para kazanacağıma söz verdim. Çalmadım, çırpmadım, niye arabamı aldınız?" diyerek isyan etti.

Koruma Müdürü Uzun, aracın geri verileceği ya da yeni bir araç alınacağı sözünü vererek Barkay'ı yarım saatlik uğraşın sonunda ikna etti. İkna olan Barkay, valilik binasına alınarak asayiş polisleri tarafından at arabasının verilmesi için Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam