At arabası sürücülerine şaka

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'da bir yerel TV kameramanı muhabir, at arabası sürücülerine kamera şakası yaptı. Sivil kıyafetli trafikçi rolüne giren gazeteciler, yolda durdurduğu at arabası sürücülerine ehliyet, ruhsat, radar uygulaması ve takoğraf sormanın yanı sıra, "Yolcu ve yükünüz niçin fazla?" gibi sorular yöneltince birbirinden ilginç diyaloglar yaşandı.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi yoluyla Eyyübiye Mahallesi'nde uygulama sırasında bir gazeteci, durdurduğu at arabası sürücülerine,"Hız sınırını 20 kilometre aştınız, yolcuyla yükünüz fazla, aracınızın plakası, ruhsatı ve ehliyetiniz yok" gibi sorular sorunca, at arabası sürücülerinden ilginç cevaplar aldı.

Reklam
Reklam

Yolda durdurulan yaklaşık 5 at arabası sürücüsü, "Hızlı gitmiyordum. İşim vardı acele ediyordum. Ehliyetim yoktur, at arabasına da ruhsat çıkarılıyor mu? Bir daha ruhsatsız, ehliyetsiz ve takoğrafsız yola çıkmayacağım. Beni affet ceza yazma. Takoğrafı ata takacağım. Bu at arabası benim değil emanettir. At arabası amcamındır. Hava sıcaktır eve yetişmek için sürat yapıyorum" gibi ilginç cevaplar verdi. At arabası sürücülerine yapılanın kamera şakası olduğu söylendiğinde ise sürücüler gülmekten kırıldı.

Bu arada bir at arabası sürücüsü ise kendisine sorulan soruya, "Bana sigortalı bir iş verin at arabacılığını bırakayım. Her gün pislik kokusunu çekiyorum. Ben genç bir insanım. Benim yaşıtlarım Antalya'ya tatile gidip denize giriyor. Tatil yapıyor, ben çalışıyorum. İşim olmaz ise hırsızlık yapacağım. Plaka alsam ya atın ya da arabanın arkasına takacağım. Arabam saatte 120 kilometre hıza ulaşamaz. Bu hayvandır, 4 ayaklıdır. Atım 1 beygir gücündedir" diye ilginç cevaplar verdi.

Öte yandan, uygulamanın yapıldığını gören bazı sürücüler kaçmaya çalışırken, olayın kamera şakası olduğunu duyduklarında ise, "Eğer bir gün bu şakanız gerçek olursa, bizden istenenleri mecbur çıkarırız" diye konuştu.

Reklam
Reklam