At arabasında 14 kişi yaşıyor

DİYARBAKIR (İHA)- Diyarbakır'da 14 kişilik Erdoğan ailesi oturdukları evin yıkılmak üzere olması nedeniyle at arası üzerinde yaşam mücadelesi veriyorlar. Ailesi Reisi Hasan Erdoğan, kalp hastası olduğunu ve bu sefalatten kurtulmak istediğini söyledi.

Diyarbakır'da yaşanan insanlık dramları yürekleri yakıyor. Kayapınar Beldesi Huzurevleri semtinde oturan 14 nüfuslu Erdoğan ailesi at arabası üzerinde yaşıyor. Yıkılma tehlikesi üzerine oturulamaz durumdaki evlerini terk eden Erdoğan ailesi, geçimlerini sağladıkları at arabasının üzerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Korkudan eve giremeyen ve bu yüzden dışarıda kalan Erdoğan ailesi, yetkililerden başlarını sokabilecek bir ev istediklerini söylediler. At arabacılığı yaparak 13 nüfuslu ailenin geçimini sağlayan Hasan Erdoğan, kalp hastası olduğunu ve bu sefaletten kurtulmak istediğini belirterek, "Evimizin her an yıkılma tehlikesi olduğu için at arabasında yaşıyoruz. Daha önce defalarca belediyeye başvurmama rağmen bir yardım alamadık. Ben ve ailem zor durumdayız. 4 tane hasta çocuğum var. Kalp hastası olduğumu için çalışamıyorum. Bana ve aileme yardım elinin uzatılmasını istiyorum." diye konuştu.