At Arabasından Okul Sazlık Lifinden Tahta Yaptılar

Kayseri’nin Develi ilçesinde oyun oynayan çocuklar, at arabasını okul, sazlık liflerini de okul tahtası yaptı.Develi...

Kayseri’nin Develi ilçesinde oyun oynayan çocuklar, at arabasını okul, sazlık liflerini de okul tahtası yaptı.

Develi ilçesine bağlı Sindelhöyük kasabasına bağlı Çarıklı mezrasında çocuklar, şehir merkezindeki çocuklardan farklı malzemeler kullanarak oyun oynamanın zevkini çıkardı.

Sindelhöyük kasabasında yatılı okuyan öğrenciler, hafta sonu geldikleri ailelerinin yanında boş zamanlarını oyun oynayarak geçirdi. At arabasından okul, sazlık lifinden okul tahtası, taşlardan da sıra yapan çocuklardan 5. sınıfa giden Elanur Aylan öğretmen, Fatma ve Kevser, Dilara, dilaver ve Şükrü Sınırtepe ise öğrenci rolü ile okulculuk oynadı.

Reklam
Reklam

Elanur ve Fatma, bu oyun sayesinde okula gitmeyen kardeşlerine okul sevgisini ve okulda yaşananları anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin bu okuma sevgisi de büyük dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz