A&T Bank, sermayesini artırıyor

**A&T Bank, 10-11 Haziran 2010 tarihleri arasında Four Seasons Hotel İstanbul-Bosphorus’ta gerçekleşen 5.Türk- Arap Ekonomi Forumu’ndaydı. A&T Bank kurucu ortaklarından Libyan Foreign Bank Genel Müdürü Mohamed Nagib El-Jamal, merakla beklenen sermaye artırımı konusuna son noktayı koydu.

**

Reklam
Reklam

Libya ve Türk hissedarların ortak girişimiyle Türkiye ile Libya arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla kurulan ve Arap ülkeleri ile işbirliklerini geliştirmede önemli rolü olan A&T Bank, TAF 2010 (Türk-Arap Ekonomi Forumu)’a katıldı. A&T Bank, yatırımcılarının desteği ile daha güçlü sermayesi, yeni şubeleri ve yurtdışı temsilcilikleri ile hedeflerine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Türk-Arap ilişkilerinin daha da iyileştirilmesi ve işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen TAF 2010 (5.Türk-Arap Ekonomi Forumu) üst düzey delegasyon katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

A&T Bank’ın kurucu ortaklarından Libyan Foreign Bank Genel Müdürü Mohamed Nagib El-Jamal, forum sırasında yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Arap, Afrika ve Avrupa ülkelerinde bankacılık sektöründeki 38 yılı aşkın tecrübemize dayanarak, sektörel çalışmalara hız verilmesi gerektiğine inandığımızı belirtmek isterim. Bu hususta, Avrupa ülkelerinin birleşik merkez bankası oluşturmasını model alarak, Arap ülkelerinin de böyle bir oluşuma gitmesi isabetli olacaktır. Arap dünyasında konuları tartışmak üzerine yeterince zaman harcıyoruz ancak uygulamak ile ilgili eksiklerimiz bulunuyor. Bu forum ile bankacılık kuruluşlarının yapılanmasına ilişkin uygulamalara odaklanmamız gerekmektedir.

Reklam
Reklam

2008’dekinden daha etkili bir ekonomik krizin yaklaştığı kanaatindeyim. Arap ve Türk finansal kuruluşları bu krize kendini hazırlamalıdır. Bu krizlerin aşılmasında bankacılık sektörüne önemli görevler düşmektedir. Arap dünyasının finansal kuruluşlarının koordine halde ekonomiyi iyileştirecek ve güçlendirecek uygulamalara odaklanması gerekmektedir.

A&T Bank’ı, eski adıyla Arap Türk Bankası’nı, 1977 yılında Türkiye ve Libya arasında ticareti geliştirmek üzere kurduk. 70’li yıllardan bu yana müteahhitlik firmalarının büyük projelerini desteklemekteyiz. Türk yatırımcılara o zamandan bugüne kadar yaklaşık 10 milyar $ destek verdik. Şimdi, A&T Bank’ın sermayesini 1 milyar $’a artırarak desteklerimizi sürdüreceğimizi ifade etmek isterim. Türkiye’de açılan ilk Arap bankası olarak çalışmalarımızı daha büyük sermaye ile daha büyük çapta projeleri destekleyerek sürdürmeyi hedeflemekteyiz.”

Türk ve Arap ticaret ilişkilerinin ele alınması nedeniyle stratejik açıdan önemi yüksek olan ve 22 ülkeden katılımcının bulunduğu forumun beşincisine, bazı ülkelerin başbakanları ve çok sayıda bakan katılım gösterdi.

Reklam
Reklam