At Binerek Hayata Tutunan Otistik Çocukların Sertifika Sevinci

Otistik çocuklar, Bursa Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde...

Otistik çocuklar, Bursa Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde bulunan at binicilik merkezinde hayata tutunuyor.

At binerek özgüvenleri gelişen 65 otistik çocuğa törenle at biniş eğitimi sertifikası verildi. Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, at biniş eğitimlerinin otistik çocuklar için önemine dikkat çekti. Çocukların, bu aktivite sayesinde özgüven kazandığını dile getiren Döner, "Onlara hizmet etmekten mutluyuz. Çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Otistik oğlu ile komşusunun kızını at binmeye getiren Nebiye Yavuz ise duygularını şöyle ifade etti: "Çocuklarımız her anlamda çok gelişti. İnsanlarla diyalog kurmayı öğrendiler. Hiç insan içine çıkmazlardı, yanımızda oturmazlardı ama şuan çok iyiler. Benim arkadaşımın çocuğu ama şuan omzuma yaslanıyor, normalde bunları yapmazlardı."

Kızı Beyza Çilingir’i at binmeye getiren Zile Çilingir ise çocuğunun at binmeyi çok sevdiğini belirterek, yaşadıkları değişimi şöyle anlattı: "Sınıfa gitmek istemiyor, at binmeyi çok istiyor. Gayet mutlular, biz de çok rahatız. Bunu düşünen, bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. At biniyorlar, diğer hayvanları tanıyıp, kedi ve köpekleri seviyorlar. Ortam çok güzel, çok eğitici ve yeşil bir ortam var burada.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: