At sırtında dünya turu

EDİRNE (İHA) - 2004 yılında iki at ve bir köpekle dünya turu için Portekiz'den yola çıkan Fransız ve Alman karı-koca, Türkiye'ye geldi.

2004 yılı Kasım ayında Portekiz'den yola çıkan Fransız Anita ile Alman uyruklu eşi İsoardi Pascal, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Gezdikleri ülkelerin kültürünü daha yakından tanımak için bu yolu seçtiklerini belirten turistler, 5 yılda dünya turunu tamamlamayı planlıyor.

Geçtikleri ülkelerde sıcak bir şekilde karşılandıklarını söyleyen Alman İsoardi Pascal, Portekiz'den Türkiye'ye gelene kadar 10 ülkeden geçtiklerini belirtti. Gittikleri ülkelerde yerel yönetimlerle görüşerek atlar için yiyecek temin ettiklerini ve kurdukları çadırlarda kaldıklarını söyleyen Pascal, dünya turu için şunları söyledi: "Bu gezimizin herhangi bir amacı yok. Sadece her gittiğimiz ülkenin kültürünü yakından görmek ve yaşamak istedik. Biz diğer taşıtları değil de bu yolu seçtik. Diğer taşıtları tercih edenler hızlı gidebilmek için bu yolu tercih ediyor. Bugüne kadar hiçbir zorlukla karşılaşmadık ve her gittiğimiz yerde iyi karşılandık. Türkiye'den İran'a ve oradan da Çin'e gitmeyi planlıyoruz."

Reklam
Reklam

Atları ve köpekleri ile dünya turuna çıkan çift, bugüne kadar Fransa, Almanya, Avusturya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Bulgaristan'ı dolaşıp Türkiye'ye geldi.