Ata Aksu'dan çarpıcı açıklamalar

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanvekili Ata Aksu, federasyonun Levent Bıçakcı yönetimindeki yeni yönetiminin, acemilik çektiğini ve bunu üzülerek izlediklerini söyledi.

Ata Aksu, İHA'ya yaptığı açıklamada federasyon ve hakemler hakkında değerlendirmede bulundu. Federasyonun yeni yönetiminin çok büyük destek ve imkanlarla göreve geldiğini ifade eden Aksu, "Buna rağmen bu işin sandıkları kadar kolay olmadığını gördüler. İşin acemiliğini çekiyorlar. Federasyonu icratlarını kamuoyu değerlendiriyor, biz de üzüntüyle izliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ata Aksu, hakemler hakkında şimdiye kadar hiç konuşmadığını belirterek, "Yapısal bir alışkanlığımız var. Kendi başarısızlığımıza kılıf arıyoruz, başkalarını suçluyoruz. Hakemleri suçlamaktan özellikle kulüp yöneticileri olarak vazgeçmemiz lazım. Onların da bir insan olduğunu ve hata yapabileceklerini bilmemiz lazım. Futbol icat olduğu günden bu yana hakem hataları yapılmaktadır. Yarın da yapılacaktır. Yeter ki kasıt olmasın. Hakemlerimiz, üzerlerindeki baskı kalktığı takdirde çok başarılı düdükler çalacaklardır" diye konuştu.

Aksu, A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'na katılma şansıyla ilgili olarak da, "Milli takımın Almanya'daki finallere katılması en büyük arzum. Almanya'da sanki kendi evimizde oynamış gibi seyirci toplarız. Kaybettiğimiz puanlarla zorlukla karşı karşıyayız. Fakat, yine de futbolcularımız bunu başaracak güçte. Yeter ki, engel olunmasın, baskı yapılmasın ve yönetim hatalarıyla karşılaşmasınlar" dedi.