Ata sporu cirite yoğun ilgi

Milli kültürümüz, ata sporumuz cirit Zilelilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Asırlık Zile Panayırı ve Ticaret Fuarı kapsamında, Zile Atlı spor kulübü ile Erzurum Dadaş atlı spor kulüpleri arasında oynanan cirit müsabakası izleyicilerden bolca alkış aldı.

Cirit gösterisine Zile Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Jandarma komutanı Hüseyin Direk, Ak Parti Zile İlçe Başkanı Yusuf Güzel,Yıldıztepe Belediye Başkanı Fevzi Çırak, Evrenköy Belediye Başkanı Kadir Şengül, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Daire amirleri ve çok sayıda cirit sever izledi.

Reklam
Reklam

Cirit gösterimi Cirit oyuncularının at sırtında Mehter takımının eşliğinde belediye önünden ciridin oynanacağı ilçe stadyumuna kadar yürüyüş korteciyle başladı. Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Zile Mehter takımının söylemiş olduğu bir birinden güzel marşlardan sonra Türk milletinin orta Asya dan Alparslan'la Anadolu'ya getirdikleri atlı oyuna cirit diyoruz diyen. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel “At mukaddes ve vazgeçilmezdir, Türkler at sırtında doğar, at sırtında büyür, at sırtında savaşır ve at sırtında ölürdü. Cirit, atla insanın birlikte mücadelesinin ahenkli bir göstergesidir. Türk atlıları atların kuyruklarını keserek tuğ yaparak ilahi kelimatullah yolunda fedai olduklarını gösterirlerdi. Cirit ata sporumuz, cirit milli kültürümüz cirit Türk'ün savaş oyunudur. Türk'ün bayrağını binlerce km öteye taşıyan Türk alperenlerini saygıyla minnetle rahmetle adıyoruz diyen başkan Vidinel Bu günde önde giden atlılarımız var ilim irfan sahibi kardeşlerimiz okyanus ötesinden Japonya'ya, güney Afrika'dan Sibirya'ya Türk okullarını açıyor, Türklük gurur ve şuurunun İslam ahlak ve faziletinin barışın, kardeşliğin sevginin mührünü vuruyorlar. Ay yıldızlı al bayrağımız gönderde şerefle onurla gururla dalgalanıyor. Ay yıldızlı al bayrağın kırmızılığında sadece Zilelinin değil, Tokatlının değil, Erzurumlunun, Hakkarilinin, Diyarbakırlının, İzmirlinin, Afyonlunun, Selaniklinin, Haleplinin, Bosnalının Kerküklülerinin de kanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Lütfi Vidinel Emperyalist güçlerin sömürgeci ülkelerin desteklediği; yerli işbirlikçileri ajan provokatörler topluluğu PKK aziz Türk milletinin karalı dik duruşuyla yok olacaktır. Milletimizin Anadolu'da oluşturacağı büyük birlik beraberlikle terör yok olacaktır. Yılmayacağız yıkılmayacağız kararlıyız Anadolu insanının birliğiyle terörü bitireceğiz. Anadolu coğrafyası tek millete, tek bayrağa, tek devlete ev sahipliği yaptı. Sonuna kadar, tek millet, tek devlet, tek bayrak anlayışımız devam edecektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Müsabaka sonunda Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve protokol her iki spor kulübü başkanlarına plaket cirit gösterisi yapan sporculara da madalya takdim etti. Erzurum dadaş atlı spor kulüp yöneticileri Zile Belediye başkanı Lütfi Vidinel'e cirit sporuna vermiş olduğu desteklerinden dolayı tablo hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz