ATAK Helikopterinden Cumhurbaşkanı Gül Ve Kral 2. Abdullah'a Özel Gösteri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ürdün Kralı 2. Abdullah İbn Al Hüseyin, Türk Havacılık ve Uzay...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ürdün Kralı 2. Abdullah İbn Al Hüseyin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ-TAİ) tesislerinde incelemelerde bulundu, ATAK helikopterinin özel gösterisini izledi.

Ankara’nın Kazan ilçesindeki TUSAŞ-TAİ tesislerine gelen Cumhurbaşkanı Gül ile Kral Abdullah'ı, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, Genel Müdür Muharrem Dörtkaşlı karşıladı.

İlk olarak Gül ve Kral Abdullah'ın şeref defterini imzalamasının ardından Kral Abdullah'ın babası merhum Kral Hüseyin'in 27 Haziran 1987'de Türkiye'ye yaptığı ziyarette TUSAŞ'taki incelemelerinde 7. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile çekilen fotoğrafı kendisine hediye edildi. Ardından basına kapalı gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah ve heyete TUSAŞ'ın çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Toplantı sonrası basının karşısına çıkan ikili, Türk mühendislerince TUSAŞ tesislerinde tasarlanan insansız hava aracı ANKA, eğitim uçağı HÜRKUŞ ve taarruz helikopteri ATAK'ın sergilendiği hangarı gezdi. ATAK helikopterinin bulunduğu bölümde Gül ve Kral Abdullah, yakalarında isimlerinin yazıldığı pilot montlarını giyerek basın mensuplarına poz verdi.
Gül ve konuğu, ATAK helikopterinin pilot kabinine oturarak uzun süre helikopterin özellikleri hakkında bilgi aldı.

Kendisi de pilot olan Kral Abdullah'ın, yetkililere uzun süre sorular sorması dikkat çekti. İncelemenin ardından ATAK helikopterinin önünde ellerinde kasklarla poz veren 2 lider, daha sonra uçuş kulesine çıkarak, ATAK helikopterinin özel gösterisini izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: