Atakent yolsuzlukla suçlandı

CHP, hakkında zimmetten dava açılan MHP’li başkanın korunduğu görüşünde

Silifke’ye bağlı Atakent Belediyesi’nde MHP’li başkanın adının imar yolsuzluğuna ve nitelikli zimmet davasına karıştığını belirten CHP, yargı sürecinin yavaş ilerlemesini ve belediyenin evrakına el koyan İl Özel İdaresi’nin kamuoyuna açıklama yapmamasını eleştirdi.

İl Başkan Yardımcısı Kasım Kökten “Belediye başkanı için zamanaşımı mı bekleniyor yoksa güçlü birileri belediye başkanını koruyor mu” diye sordu. Mersin’in en önemli turizm beldelerinden biri olan Atakent Belediyesi’ne geçtiğimiz yıl Eylül ayında operasyon düzenlenmiş ve aralarında MHP’li başkan Hasan Uslu’nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonun ardından belediyenin evrakına el konulmuş, İl Özel İdaresi, özellikle sahil kesiminde yapılaşmaya izin veren imar dosyalarını incelemeye almıştı. Ancak aradan geçen zamanda Başkan Uslu hakkında herhangi bir işlem yapılmadı, Uslu ve adı iddialara karışan belediye meclisi üyeleri görevlerine devam etti.Yöre halkından ve CHP’li belediye meclis üyelerinden gelen şikâyetler üzerine parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkan Yardımcısı Kasım Kökten, Başkan Uslu’nun, geçmiş dönemde nitelikli zimmet iddiasıyla mahkemeye verildiğini, 2005 yılında açılan davanın hâlâ sonuçlanmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Hakkında açılan davalardan aklanmayan Hasan Uslu’yla ilgili yeni iddiaların da gündeme geldiğini, bunların resmi kayıtlara ve raporlara yansıdığını da kaydeden Kökten, “Bugün akaryakıt zammını protesto ediyorum diyerek makam aracı yerine deveye binen Başkan Uslu’nun, 55 litre deposu olan bir araç için bir kerede 150 litre benzin aldığı ve hakkında zimmet çıkardığı raporlara yansımıştır” dedi. Kökten, bazı belediye meclis üyelerinin sahil kesiminde imara aykırı şekilde bina yaptığı, belediyeye ait bir arazinin bir inşaat şirketine devredildiği, inşaat şirketinin imara aykırı bina yapması üzerine belediyenin de arsasını kaybettiği, beldedeki tarım arazilerinin parsellenerek imara açılması üzerine Tarım Müdürlüğü’nün olaya müdahale etmek zorunda kaldığı iddialarını da dile getirdi.

Kökten, “Belediyede usulsüzlük iddiaları çok fazla. Ancak yapılan tüm soruşturmalar bir türlü sonuçlanmıyor ve suçlular cezalandırılmıyor. Belediye başkanı için zamanaşımı mı bekleniyor yoksa güçlü birileri belediye başkanını koruyor mu? İşin daha acı tarafı, imar kirliliğiyle ilgili soruşturma ve davalara konu olan inşaatlar hızla devam ediyor. Bir turizm cenneti olabilecek Atakent hızla betonlaşıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: