Atakum Kültür Merkezi'nin Projesi Hazır

"Atakum Kültür Merkezi"nin proje çalışmaları biterken, bu ay içerisinde ihalesinin yapılacağı ve temelinin atılacağı belirtildi.

"Atakum Kültür Merkezi"nin proje çalışmaları biterken, bu ay içerisinde ihalesinin yapılacağı ve temelinin atılacağı belirtildi.

Yaklaşık 20 dönümlük bir alan üzerine kurulması planlanan, içerisinde dünya standartlarında konser, tiyatro, konferans salonları, fuayeler, ofisler, kantinler, restoran gibi pek çok özelliği barındıracak olan "Atakum Kültür Merkezi" temel atma törenini mayıs içinde yapılacağını açıklayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Biz, modern, çağdaş ve sosyal belediyeciliğin gereği olarak halkın hayatın her alanında duyduğu ihtiyaçlara yönelik projeler üretiyor ve bunları birer birer hayata geçiriyoruz. Ürettiğimiz son projemiz Atakum'un kültür ve sanat hayatına değer katacağına inandığımız 'Atakum Kültür Merkezi'dir. Burası dünya standartlarında ve Karadeniz'de eşi benzeri olmayan bir kültür ve sanat merkezi olacaktır. Projemiz hazır, sıra ihale aşamasına geldi. Bu aşamayı da bitirir, Mayıs ayı bitirerek, temelimizi atacağımıza inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Burma ayrıca, inşa edecekleri merkezde tüm kültür derneklerini de bir çatı altında toplayacaklarını belirtti. Burma, "Atakum, sürekli göç alan bırakın Karadeniz'i, İç Anadolu'dan bile sürekli göç alan bir yerdir. Bu nedenle burada birçok hemşeri derneği faaliyet göstermektedir. Onların, kendi folklorik değerlerini geliştirmeleri, gelecek nesillere aktarmaları konusunda yardımcı olmak adına, merkezimizde yer tahsisinde bulunacağız. Bu sayede yiyeceklerini, içeceklerini, el emeklerini, folklorik değerlerini yaşatmalarına, geliştirmelerine ve herkesin yararlanması adına sergilemelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Merkezimizin en üst katında da herkesin 'Atakumluluk' üst kimliği ile hareket ederek, bir arada olabileceği, yemek yiyerek, eğlenebileceği bir restoranımız olacaktır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: