Atalay: Burada Ülkesini Seven Gençler Yetişiyor

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, okuma salonlarında hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan öğrencileri ziyaret ederek,...

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, okuma salonlarında hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan öğrencileri ziyaret ederek, ''Burada ülkesini seven ve moral değerlerine inanan motivasyonu güçlü gençler yetişiyor. Bundan dolayı çok mutluyuz.'' ifadelerini kullandı.

Gençlik Merkezi Okuma Salonları'nda hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan öğrencileri ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Başkan Atalay, ''Memleketimizin, ülkemizin, milletimizin geleceğinin garantisi sizlersiniz. Aranızdan birçok meslek erbabı çıkacak. Birçok yüksek konuma gelecek arkadaşlar olacak. Onlar da Bingöl’ün ve Türkiye’nin kaderine etki edecekler. Onun için kendinizi önemseyin ve hedefinizi hep yüksek tutun.'' dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan bütün hizmetlerin insanlar için yapıldığını belirten Başkan Atalay, ''Bingöl Belediyesi olarak 2009 yılından itibaren Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezimizde yaklaşık bin öğrencimize okuma salonu ve etüt hizmeti veriyoruz. Buraya gelen çocuklarımız 5-6-7 ve 8. sınıfı okuyan çocuklarımız. 600 erkek öğrenci, 400 de kız öğrenci eğitim görmekte. Bu hizmeti başlatmaktan maksadımız şuydu: Bingöl’de eğitim alanında bir fırsat eşitliği oluşturmak, dershaneye gitme imkanı olmayan çocuklarımıza bu fırsatı sunmak ve hem okul derslerine hem Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) çocuklarımızı çok daha iyi hazırlayabilmektir.'' şeklinde konuştu.

Her yıl başarı oranının arttığını ifade eden Atalay, ''Yüzde 64 ile başladığımız başarı düzeyi 2011 yılında yüzde 70’lere, 2012 yılında da yüzde 80 seviyelerine ulaştı. Nihai hedefimiz yüzde 90’ların üzerine çıkmak.'' dedi.

Şehir merkezinden, merkez köylerden, 7 ilçe ve 5 beldeden gelen erkek çocukların kalabilmesi için, Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde 100 kişilik yatılı yurdun olduğunu söyleyen Atalay, ''Bütün yeme, içme, yatma, ulaşım ve diğer giderler belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Hiçbir eğitim ücreti almıyoruz. 25 görevli öğretmenimiz nezaretinde çocuklarımıza bu eğitimi veriyoruz.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Verilen eğitimlerin geri dönüşünü, başarısını gördükçe bunun kendilerine şevk verdiğini dile getiren Atalay, sözlerine şöyle devam etti: ''Yaklaşık her yıl 300 öğrencimiz herhangi bir okulu kazanmış oluyor. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve diğer liseler olmak üzere her yıl 50’ye yakın çocuğumuz da Bingöl dışındaki okulları kazanıyor. Büyük şehirlerde yüksek puanla girilen okulları kazanıyorlar. 2009’da kazanan çocuklarımız önümüzdeki yıldan itibaren üniversite seviyesine gelmiş olacaklar. İnşallah iyi üniversiteleri kazanıp, Bingöl’e, Türkiye’ye ve tüm insanlığa faaliyet anlamında hizmet sunacaklar. Memleketimizden yetişecek bu gençlerle ülkemizin bütün alanlarına katma değer üretecekler ve hem ilimize hem de ülkemize birer faydalı fert olacaklar.''

Belediye olarak altyapı, üstyapı, çevre yatırımı ve kentsel dönüşüm faaliyetlerini de yaptıklarını vurgulayan Atalay, sözlerini şöyle tamamladı: ''Sosyal faaliyetleri yapmak bize ayrı bir keyif veriyor, ayrı bir şevk veriyor. Çünkü sonuçta bütün hizmetler insan için yapılıyor. Burada ülkesini seven ve moral değerlerine inanan motivasyonu güçlü gençler yetişiyor. Bundan dolayı çok mutluyuz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: