Atalay: CHP’nin grup toplantısı tam bir komedi

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısını bir komedi olarak değerlendirdi.

Atalay, "Ana muhalefet partisi hep böyle yapıyor. Eline bir dosya bir not tutuşturuluyor. Hiçbir inceleme yapmadan o da telaşla açıklıyor. Sonra da bunun altının ne kadar boş ve yanlış olduğunu anlıyor. Bu ilk değil tabi hep böyle. Sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Bütün bu halleri bunu ortaya koyuyor. Hiçbir sözüne itibar edilemez" dedi.

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısını bir komedi olarak değerlendirdi. Atalay, "Ana muhalefet partisi hep böyle yapıyor. Eline bir dosya bir not tutuşturuluyor. Hiçbir inceleme yapmadan o da telaşla açıklıyor. Sonra da bunun altının ne kadar boş ve yanlış olduğunu anlıyor. Bu ilk değil tabi hep böyle. Sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Bütün bu halleri bunu ortaya koyuyor. Hiçbir sözüne itibar edilemez" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Yunanistan'daki seçimlere ilişkin açıklama yapan Atalay, "Yunanistan'da bir süredir hem ekonomik hem de siyasi manada bir istikrarsızlık söz konusuydu. Umuyoruz bu seçimden sonra komşumuza daha fazla siyasi ve ekonomik istikrar gelir. Bizim de Yunanistan'la komşuluk ilişkilerimiz çok yoğun. Biliyorsunuz Türkiye Yunanistan arasında stratejik işbirliği toplantıları çok sayıda bakanların da katıldığı toplantı yakın zamanda yapıldı. O ilişkileri biz yine Yunanistan'la yapacağız" şeklinde konuştu.

-"KILIÇDAROĞLU CİDDİYE ALINMAYACAK BİR SİYASETÇİ"-

Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısındaki konuşmasını eleştirdi. Ana muhalefet partisinin grup toplantısını komedi olarak değerlendiren Atalay, şunları kaydetti:

"İki örnek vermek istiyorum. Birincisi kitap biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Somali'ye gittiğinde çocukların olduğu mekanları ziyaret ettiğinde boyama kitapları veriyor. Bu daha sonra başka bir yerde montajlanmış ve o montaj ana muhalefet partisi başkanına ulaştırılmış. O da o montajı kullanıyor; 'Somali'ye gittiler, çocuklara kitap armağan ettiler. Ali Baba ve Kırk Haramiler' diyor. Bir ana muhalefet partisi genel başkanını düşünün, Türkiye açısından komedi diyoruz ama insan gülemiyor da... Sadece üzülüyorsunuz, bu ciddi bir şeydir. Ben her zaman söylüyorum; ana muhalefet partisi iktidar yarısıdır. Olmazsa olmazdır. Ana muhalefet partisi hep böyle yapıyor. Eline bir dosya bir not tutuşturuluyor, hiçbir inceleme yapmadan o da telaşla açıklıyor. Sonra da bunun altının ne kadar boş ve yanlış olduğunu anlıyor. Yani böyle bir şeyi orada grup toplantısında gündeme getiriyor. Böyle bir kitabı birileri ona getirmiş o da bunu kullanıyor. Bu ilk değil tabi hep böyle. Sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Bütün bu halleri bunu ortaya koyuyor. Hiçbir sözüne itibar edilemez."

Reklam
Reklam

CHP'nin açıkladığı iddiaları artık yalanlama gereği bile duymadıklarını vurgulayan Beşir Atalay, "Ellerine bazı listeler veriliyor. Şu anda bunlar paralel yapının bir oyuncağı. Paralel yapı bunları parmağında oynatıyor. Onlar da paralel yapının sözcülüğünü yapıyor" dedi.

-"TÜRKİYE'NİN BİR ANA MUHALEFET SORUNU VAR"-

"Milli Yas" tartışmasına yönelik de açıklamada bulunan Beşir Atalay, "Onun ötesinde Türkiye Suudi Arabistan Kralı vefat etti diye bununla ilgili taziyeler mesajı iletti. Biz de burada üzüntülerimizi paylaştık. Hem de genel olarak bir günlük bir yas... Sayın Kılıçdaroğlu bunu da eleştiriyor. Nasıl yas onu da bilmiyorum, diyor. Yani biz niye yas tutalım, ben niye yas tutayım gibi ifadeleri var. Halbuki oraya bir taziye mesajı göndermiş kendileri. Sitelerinde var. Bunu gönderdikten sonra dün grup toplantısında ben üzüleyim, niye yas tutayım diyorsunuz. Bu şeyler anlık tutumlar Türkiye'nin bir siyasi istikrarı var. Siyasi istikrar Türkiye'de güzel bir şekilde devam ediyor. Seçime hazırlanıyoruz. Türkiye'nin bir ana muhalefet sorunu olduğunu da her zaman belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

-"SEÇİM BEYANNAMEMİZİ TAM ŞEKİLLENDİRMİŞ DEĞİLİZ"-

Açıklamalarının ardından da soruları yanıtlayan Atalay, "Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday olma konusunda Başbakanla görüştükleri iddiaları var. AK Partinin bu adaylıklara bakışı ne yönde?" şeklindeki bir soruya, "Benim bir bilgim yok. O konuda bir şey duymadım bir bilgim yok" cevabı verdi.

Başka bir soru üzerine de AK Parti'nin Başkanlık sistemine bakış açısını anlatan Atalay, "Yeni Anayasa son iki seçimde de ana konulardan birisi oldu. Son iki seçim beyannamemize bakarsanız en başa yeni bir anayasa yapılmasını koyduk biz. Geçen dönem bütün çabalara rağmen yeni bir anayasa gerçekleştirilemedi. Bu Meclis'in önünde büyük bir fırsattı bu. 24. Dönem Meclisi mekanizmaları oluşturdu. Parti olarak biz de olanca katkıyı verdik ama bir Anayasa değişikliği gerçekleştiremedi. Bu seçiminde ana gündem maddelerinden birisinin Anayasa olacağı görülüyor. Bu kaçınılmaz Türkiye bu sorunu çözmek zorunda. Yeni anayasayı yapmak durumundayız. Ne kadar demokratikleşme yönünde yasalarda düzenleme yapsanız bu anayasa durdukça belli bir sınırda kalıyorsunuz. Anayasada çok bağlayıcı maddeler var. Bu anayasanın bu seçimde de ana gündemde tutulması iyi olur bizim gündemimizde olacak. Bunun içeriği ile ilgili anayasanın içeriğinde şunlar yer alacak uzun uzun seçim beyannamelerinde o olmuyor. Biz seçim beyannamemizi tam şekillendirmiş değiliz. Şu anda size bağlayıcı olarak seçim beyannamemizden şunlar yer alıyor demem yanlış olur. Çok yoğun çalışıyoruz. Bizim kendi planımız inşallah seçim kampanyamızın bütün planını Şubat sonuna kadar netleştirmek, seçim beyannamemizin son şeklini vermek" dedi.

Reklam
Reklam

-"HDP'NİN SEÇİME PARTİ OLARAK GİRMESİNİ ÖZEL BİR DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTMUŞ DEĞİLİZ"-

AK Parti sözcüsü Atalay 2002 seçimlerinden bu yana AK Parti seçim beyannamelerinin yeni bir baskısını yaptıracaklarını söyledi.

HDP'nin seçimlere parti olarak girmesini de değerlendiren Atalay, "AK Parti yönetimi olarak HDP'nin seçime parti olarak girmesini özel bir değerlendirmeye tabi tutmuş değiliz. Kendi düşüncelerime göre; bütün partilerin çalışmasını biz parti olarak takip ederiz, değerlendiririz. Parti olarak katılmalarından memnuniyet duyarım. Siyasi partiler seçime katılmak için kurulur. Demokrasiler siyasi partiler kanalı ile yürür. Risklerini alarak seçime siyasi parti olarak katılmalarında fayda vardır. Türkiye partisi iddiası ve o yönde söylem geliştirilmesini ben faydalı görürüm. Türkiye'nin normalleşmesine katkı verecek hususlardan birisi olarak da değerlendiririm" diye konuştu. (ANKA)