Atalay Filiz tutuklandı

'Seri katil' olduğu iddia edilen ve İzmir'de yakalanan Atalay Filiz, çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak dün İzmir'de yakalanan Atalay Filiz çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HAKİM DOSYAYI İNCELEDİ

Savcılıktaki ifadesinin ardından 'Tasarlayarak adam öldürme' ve 'Nitelikli yağma' suçlarından tutuklanması talep edilen Atalay Filiz, Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Hakimin yaklaşık 2 saat dosyayı incelemesi süresince duruşma salonunda polislerle bekleyen Filiz'in ifade alınma işlemine 19.30 itibariyle başlandı.

Reklam
Reklam

"ÖLDÜRME EYLEMİNİ KABUL EDİYORUM, YAĞMA EYLEMİNİ KABUL ETMİYORUM"

Fatma öğretmeninin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanma istemiyle hakim karşısına çıkıp yaklaşık 1 saat ifade veren Filiz'in hakimlik sorgusunda, "Kimliğimi ortaya çıkaracak diye öldürdüm. Parasını almadım. Öldürme eylemini ben gerçekleştirdim. Öldürme eylemini kabul ediyorum. Yağma eylemini kabul etmiyorum. Çantasında para yoktu. Olsaydı da almazdım. İhtiyacım yoktu. Garsonluk yaptım. Ayda 1800 liralık gelirim vardı" dediği öğrenildi.

Filiz ifadesinin ardından duruşma salonundan çıkarıldı. Kısa bir aranın ardından mahkeme hakimi, Atalay Filiz'i duruşma salonuna çağırarak kararı yüzüne okudu.

TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Mahkeme, Filiz'in dosyadaki mevcut delil durumu ve beyanı dikkate alındığında 'Tasarlayarak adam öldürme' suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Filiz'in, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle 'Nitelikli yağma' suçundan ise tutuklanmasına yer olmadığına karar verildi.

Reklam
Reklam

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Duruşma salonundaki işlemlerin ardından Filiz, adliyenin C Blok eksi 1. katındaki çıkış kapısından çıkarıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan Filiz'in üzerine beyaz bir çelik yelek giydirildiği ve ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. Basın mensuplarının "3 kişiyi öldürdün. Pişman mısın?" sorusunu ise yanıtsız bırakan Filiz, zırhlı araca bindirilerek Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

GÖZLEM ALTINA ALINMASI TALEBİ

Öte yandan Atalay Filiz'in avukatının hakimlik sorgusu sırasında müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını, bu nedenle ilgili kuruma gönderilerek gözlem altına alınmasını talep ettiği öğrenildi. Sulh Ceza Hakiminin ise söz konusu talebin soruşturmayı yürüten savcılık tarafından değerlendirilebileceğini ifade ettiği öğrenildi.

'Selfie' çeken amire soruşturma açıldı

Atalay Filiz ile çektirdiği fotoğraf sosyal medyada yayılan İzmir Cinayet Büro Amiri Yaylalı hakkında soruşturma açıldı.

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle, İzmir Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı hakkında soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Edilinilen bilgiye göre, Atalay Filiz'in yakalanmasının ardından İzmir Cinayet Büro Amiri başkomiser Vedat Yaylalı ile çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması tepki toplarken gazete ve televizyonlarda da haberlere konu oldu.

Gelişmeler üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğünün başkomiser Yaylalı hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

Atalay Filizin saklandığı menfez ortaya çıktı

İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin sanığı olarak arandığı sırada geldiği İzmir’de, kaçış macerası 15 gün süren Atalay Filiz’in yakalanmasından sonra, nasıl yaşadığının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

_

SON GELİŞME:_ Atalay Filiz, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Gümüldür’deki pansiyonda ve sahilde birkaç gün geçiren Atalay Filiz’in, gerek dikkat çekmeye başlaması gerekse de uzun süre kaçma düşüncesiyle parasının bitmemesi için dağlık alanda da kaldığı ortaya çıktı.Biyoloji eğitimi ve doğada yaşam kursu aldığı için dağlarda rahatça yaşamını sürdüren Atalay Filiz’in, gizlenmek için seçtiği alan da dikkat çekti. Atalay Filiz’in sonzamanlarda rahatça dolaşabilmek adına Gümüldür Devlet Avlağı’nda saklandığı saptandı. Burada avcı gibi davranıp dolaşan Atalay Filiz’in üzerindeki birisi 17, diğeri 15 santim uzunluğundaki avcı bıçaklarını kullandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

SAPIK ZANNETTİLER

Avcı gibi av sahasında dolaşan Atalay Filiz’in, bazı geceleri de, bu bölgedeki menfezde geçirdiği tespit edildi. Burada Atalay Filiz’den kalma, kuru pasta fırınına ait kutu, plastik su şişeleri ile kraker ambalajları bulundu. Atalay Filiz’in Gümüldür merkezde saklandığı mandalina bahçesinde de vatandaşlarca fark edildiği ortaya çıktı.

Yakalanmadan bir gün önce bir mandalina bahçesinde giysilerini değiştirdiği, gözaltına alındığında üzerinde bulunan kıyafetleri giydiği, bu sırada bahçe sahibinin kızlarının kendisini görüp, sapık sanarak babalarına haber verdikleri anlaşıldı. Babaları bahçeye gelene kadar, farkedildiğini ve kendisinden şüphelenildiğin anlayan Filiz’in bölgeden hızla uzaklaşdığı belirlendi.

YARDIM EDEN Mİ VARDI?

Reklam
Reklam

Bunun yanı sıra polis, üzerinde 10 bin TL ve 3 bin 500 Euro para çıkan Atalay Filiz’e yardım eden kimse olup olmadığının da peşine düştü. Polis, parayı nereden bulduğunu araştırmaya başladı. Ayrıca vatandaşların, Filiz’i bir özel araç içerisinde gördüklerine dair iddiaları da değerlendirmeye alındı. Bölgedeki bazı güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

AİLESİYLE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Öte yandan şüphelinin sorgusu sırasında polisin ailesiyle görüşmek istermisin sorusuna olumsuz yanıt verdiği belirtildi. Atalay Filiz’in polislerin teklifine “Şu anda ailemden kimseyle görüşmek istemiyorum”şeklinde yanıtlandığı öğrenildi.

Yetkililer, şüphelinin üzerinden çıkan cdlerin ve porno yıldızlarının adından oluşan bir listenin incelendiğini belirttiler.

(DHA)

Anahtar Kelimeler: