Atalay "Tokat basınını güçlendirelim"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Tokat basınıyla buluştu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Tokat basınını diğer illerdeki gibi güçlendirelim. Tokat'ın sesini gür bir şekilde haykıran bir basınımız olsun istiyoruz" dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek ve Tokat'ta yayın yapan yerel ve ulusal gazete sahipleri ile bir araya geldi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ın da katıldığı programda, Alamet-i Farika Restoranda bir araya gelen gazete sahipleri, Genel Müdür Atalay'a yaşanan sorunlarla ilgili olarak bilgiler aktardı.

Reklam
Reklam

Toplantıda açıklamalarda bulunan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, sorunları tespit etmek için Anadolu basınını il il dolaştıklarını belirterek, “Basın İlan Kurumu olarak 12 şubemiz vardı, bunu 32'ye çıkardık. Şubesi olmayan illerde temsilcilik açabiliriz diye bir düşünce oluştu. Bunla ilgili bir kanun gerekiyor. Bununla ilgili bir çalışma yaptık. Bütün illerde Basın İlan Kurumu olarak olmak istiyoruz. Bu sebeple bugün Tokat'a geldik” dedi.

Tokat'ın şehir olarak kendileri için çok önemli bir il olduğunun altını çizen Müdür Atalay, açıklamasında şu ifadelere dikkat çekti:

“Tokat sadece şehir olarak değil içleriyle birlikte ülkemizin önemli yörelerinden biri. Biz basınımızın güçlü olmasına inanıyoruz. Tokat basınına diğer bütün Anadolu'da ki gibi güçlendirelim kendi kaynaklarını kendileri dile getirsinler, Tokat'ın kalkınmasında büyük rol oynasınlar, Tokat'ın sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlasınlar, usulsüzlük, yolsuzluk, çamuru, çukuru ne varsa dile getirsinler. Bir ilin cadde cadde, mahalle mahalle, ilçe ilçe bunları dile getirsinler. Bunlar içinde yeterli muhabirler çalıştırsınlar. Donanımlı muhabirleri, yazarları olsun. İyi fotoğrafçılar, iyi görüntü çeken kameramanları olsun ki Tokat'a büyük katkı sağlasınlar. Yalana kaçmadan görüşlerini özgürce dile getirsinler. Ne düşünüyorsa yazabilsinler. Çok güçlü, özgür Tokat'ın sesini haykıran bir basınımızın olmasını istiyoruz. Sizin kendi içinizdeki gücünüz, hiçbir güçle kıyaslanamaz. Yaygın medya'nın bunu yapması mümkün değil, bunu sizler yapacaksınız. Bütün bunları bir araya getirerek, sizlere Basın İlan Kurumu olarak omuz verelim. Kısa vadede neler yapabiliriz bunları konuşalım. Değişik etkinlikler yapılabilir. Önümüzdeki ay 9 Aralık'ta KOSGEB ile birlikte ortaklaşa bir toplantımız var. Basını tüm unsurlarıyla nasıl destekleriz. Sizler neler isteyeceksiniz, neler talep edeceksiniz bunları bizim hakemliğimizde bir çalışma yapacağız. İlk defa yerel basına reklam veren kuruluşlar çıktı. Reklam verdikten sonra son derece memnun kaldılar. Bunları Anadolu da yaygınlaştıracaklar. Anadolu basını desteklemek için yerel medya birimi oluşturuldu. Pek çok kuruluşta bunun içine giriyor. Amacımız sizin iyi bir gazete ortaya koymanız. Tokat'a 2003 yılından bu yana ilk kez geliyoruz. Tokat inşallah daha da büyüyecek. Türkiye'deki büyük firmaların yatırım yapması için basının gücüne desteğine ihtiyacımız var. Tokat'ı büyütecek, Tokat'ı yaşanabilir bir hale getirecek bu büyük programın bir parçası basın mensuplarıdır. Basın olmasa hiçbir şey olmaz. Ne kadar büyük proje yaptıysak basının desteği ile yaptık. Birlikte çalışacağız ve bu işleri başaracağız.”

Reklam
Reklam

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek ise yaptığı konuşmada “Biz özelikle sizin basın ilan kurumuna geçtikten sonra Anadolu Basının da ciddi bir hak etlenme olduğu söz konusu. Tabi Anadolu basınının güçlenmesi Türkiye'nin güçlenmesine de eş değer. Bizler elimizden geldiğince mesleğimiz gelişmesi için en iyi şekilde çalışmaya gayret edeceğiz. Bundan sonraki destekleriniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek, Atalay'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, plaket ve çeyiz sandığı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz