Atalay'dan AK Parti kongresi hakkında açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Abdullah Gül'ü Başbakan Davutoğlu'nun bizzat telefonla kongreye davet ettiğini ancak Gül'ün katılmayacağını ilettiğini söyledi.

Beşir Atalay, yarın Arena Spor Salonun'nda yapılacak AK Parti Olağan Kongresi hazırlıklarına ilişkin basına bilgi verdi. Bu kongrede bazı yeniliklerin olduğunu ifade eden Atalay, bu kez kademeli bir platform yapıldığını belirterek, en arkada oturan delegenin de kürsüyü rahatlıkla görebileceğini kaydetti.

Atalay, kongreye salonun içinde ve dışında olmak üzere yaklaşık 40 bin kişinin katılmasını beklediklerini belirterek, kongre için Türkiye'nin her köşesinden bin 71 otobüsün kalkacağını söyledi. AK Parti'nin bin 445 kongre delegesinin bulunduğunu anımsatan Atalay, 433 eski milletvekili, bakan ve bakan yardımcıları, kurucu il başkanları, eski il ve ilçe başkanlarının da kongreye katılacağını ifade ederek, "Partimizin kuruluşundan bu yana bütün kadroların buluştuğu bir toplantı olacak" dedi. Atalay, salonun dışında da 3 bin kişilik soğutmalı çadırlar ve mescitlerin hazırlandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kongre için 300 civarında yabancı konuğun akreditasyonun alındığını belirten Atalay, Ankara'daki büyükelçilerin de davetli olduğunu ekledi.

-HDP DE DAVET EDİLDİ-

Kongreye 11 siyasi parti ile ve sendikalar da dahil 220 STK'nın davet edildiğini kaydeden Atalay, CHP, MHP, BBP ve Saadet Parti'sinin yanı sıra HDP'nin de kongreye davet edilen siyasi partiler arasında yer aldığını açıkladı.

Atalay, 50 ulusal, 20 uluslararası basın kuruluşunun kongreye akredite edildiğini belirterek, teknik ekiple birlikte toplamda 800 basın mensubunun kongreyi izleyeceğini söyledi.

-DELEGELERE TABLET DAĞITILACAK-

Kongre sırasında AK Parti'nin kuruluşundan bugüne en önemli olayların yer aldığı bir tanıtım filminin gösterileceğini ifade eden Atalay, "Yenilere bizim hafızamızı aktarma, büyük bir kurum olan AK Parti'yi onlara nakletme çabasıdır bu. AK Parti hangi dar geçitlerden, hangi mücadelelerin içinden, hangi yollardan geldi yenilere de anlatmamız gerekiyor" dedi. Bütün delegelere tablet dağıtacaklarını da kaydeden Atalay, tabletin içinde parti programı ve bütün seçim beyannamelerinin yer aldığını belirtti.

Reklam
Reklam

-KONGRE SEÇİM STARTI OLACAK -

Kongrenin açılışında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açış konuşması yapacağını anımsatan Atalay, "Bir anlamda seçimin de ilk startını vermiş olacak. Seçime doğru giden bir kongre. Daha sonra delegelerimiz Türkiye'nin her köşesine yayılacaklar, 1 Kasım seçiminin çalışması başlayacak" dedi.

-"GÜL, KATILAMAYACAĞINI İLETTİ"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Atalay, HDP'ye davet gitmediği yönündeki açıklamalara ilişkin, "Bu süreçlerde gecikmeler olabilir. Ben bütün partilere davetiye gittiği konusunu teyit ettim, buraya gelmeden. HDP'ye de gitti, kendileriyle de görüşüldü. Katılıp katılmamak onların kendi takdirleri" dedi.

Atalay, gazetecilerin sorusu üzerine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bizzat telefonla kongreye davet ettiğini ancak, Gül'ün katılmayacağını ilettiğini söyledi. Atalay, kongreye Genel Başkanlık için Davutoğlu olmak üzere tek aday ve tek MKYK listesi ile gidildiğini kaydetti.

-"BAHÇELİ'NİN YAPTIĞI TAM BİR PROVOKATÖRLÜKTÜR"-

Reklam
Reklam

MHP'nin "çözüm sürecini başlatanlar konusunda" Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunun anımsatılması üzerine de Atalay, "Son günlerde Sayın Devlet Bahçeli üç-beş konuşmasında benim ismimi zikrediyor. Onun farkındayım, hedef gösteriyor. Bu tam anlamıyla bir provokasyondur. Şu anda Sayın Bahçeli'nin yaptığı tam bir provokatörlüktür. Yoksa dava hukuka girme, onların hepsi normal. Herkes birileriyle ilgili o tür başvurular yapabilir" dedi.

-"PARTİ KENDİ KONGRE SÜRECİNİ YÜRÜTÜYOR"-

"Sayın Erdoğan'ın MKYK listelerine etkisi olabileceği yönünde spekülasyonlar yapılıyor, ne söyleyeceksiniz?" soruna da Atalay, "Ben spekülasyonlarla değerlendirme yapmak istemiyorum. Parti büyük bir parti ve kendi kongre sürecini yürütüyor" yanıtını verdi. Atalay, "Geleneğimiz oluştu, büyük bir kurumuz, emin adımlarla gidiyoruz. İnşallah 1 Kasım seçimleri de partimizin ne kadar büyük bir kurum olduğunu tekrar zaten gösterecek" diye konuştu.

Atalay, yaşanan terör olayları nedeniyle seçim şarkısının dışında kongrede herhangi bir müziğin de çalınmayacağını belirtti.

Reklam
Reklam

-"SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI FALAN NORMALDİR"-

Cizre'deki sokağa çıkma yasağının da sorulduğu Atalay, "Hukukun içinde ülkemizin her köşesinin devletin denetiminde ve güvenli şekilde yaşanması için her şey yapılıyor, yapılacak. Onun için de bu tür sokağa çıkma yasakları falan normaldir. Her tedbir alınacak, devlet çok kararlı. Bütün bu konularda atılması gereken adımları atıyor ve atacak" dedi. (ANKA)

Anahtar Kelimeler: