Atalay’dan Baykal’a sert yanıt

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, “Artık açılımı devam ettirmek bir hıyanettir” sözlerine, “Böylesine büyük bir hedefe karşı çıkmak ihanettir” dedi.

Atalay, TBMM İçişleri Komisyon toplantısına katılmak üzere geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

7 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırı ve muhalefet partilerinin “Demokratik Açılım bitmeli” ile ilgili eleştirilerini yanıtlayan Atalay, 2 gündür şehit cenazelerinin uğurlandığını, Türkiye olarak büyük bir acı duyduklarını belirterek, “Olayla ilgili bölgede çalışmalar sürüyor. Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerimizin operasyonları sürüyor. Olayları yakından takip ediyoruz. Bu hainleri mutlaka bulacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Atalay, CHP Genel Başkanı Baykal’ın, “Açılımı devam ettirmek hıyanettir” sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle dedi:

"Kardeşlik için çalışmak hainlikse, ki koskoca ana muhalefet partisi liderinin ifadesi böyle, onu herkesin takdirine bırakıyorum. Böyle büyük bir hedefle uğraşırken sırf siyasi rant için bunlara karşı çıkılıyorsa, esas hainlik budur. Biz acılar olmasın, analar ağlamasın diye uğraşıyoruz. Bunları bitirelim istiyoruz. Başka amacımız yok. Türkiye giderek, güçlenen, yıldızı parlayan büyük bir ülkedir. Bu ülke hepimize yeter. Bütün çabamız acıların dinmesi, anaların ağlamaması bütün çabamız bu. Bu kelimeleri, kavramları kullanmayı sevmem ama, Böyle büyük bir hedefe karşı çıkanlar asıl ihanet ediyor. Açılım devam ediyor.”

Bakan Atalay, DTP’nin Tokat’ta gerçekleşen saldırıyı “devlet yaptı” iddialarına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı. (ANKA)