Atalay'ı ziyaret eden iş adamları Ardahan'ın ticari durumunu aktardı

Ardahan Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (ARSİAD) üyeleri, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan...

Ardahan Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (ARSİAD) üyeleri, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay’a, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. AK Parti binasındaki ziyarette dernek başkanı Ergül Kılıç ve işadamları Atalay'a, ticari bağlantılar hakkında bilgi verdi.
Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı'nın açılacağını söyleyen yeni milletvekili Atalay, Gürcistan’a sınır Posof-Türkgözü sınır kapıları aracılığıyla yapılan ticari ilişkiler hakkında ARSİAD Başkanı Ergül Kılıç’tan bilgi aldı.
Otomobil sanayisinde diğer illerden gelen ustaların çalıştığını ifade eden Milletvekili Atalay, “Ustalar, vasıflı eleman bulmakta zorlandıklarını söylediler. Gençlerimizin bu alanlara yönlendirilmesi yönünde çalışma yapılabilir. Geniş alanda servis olanağı bulunmadığı için araç sahipleri araç bakımlarını komşu illere giderek yapıyor. Bu da il içindeki para dönüşümünü azaltıyor.” dedi.
Dernek Başkanı Ergül Kılıç, sınır ticaretinin devam ettiği Türkgözü’nden geniş boyutlu bir ticaret yapılmadığını söyledi. Kereste alım satımında bulunulduğunu, bunun da il geneline aşırı bir katkı sağlamadığını dile getiren Kılıç, “Gürcistan’dan iş adamları bizim ilimizden ziyade batıdaki illerde bulunan fabrikalarla bağlantı kurarak ürün temin ediyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz