Atama bekleyen öğretmenler kadro için eylem yaptı

İzmir'de "Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu" adı altında toplanan bir grup öğretmen adayı, atama taleplerini dile...

İzmir'de "Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu" adı altında toplanan bir grup öğretmen adayı, atama taleplerini dile getirmek için eylem yaptı. Konak'taki eski Sümerbank önünde toplanan grup, Ağustos 2011'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın 55 bin alım yapacağı sözü verdiğini ancak kontenjan sayısının 11 bin 544 ile sınırlı tutulduğunu söyledi.
Platform adına basın açıklamasını okuyan Pınar Ulaş, "Bakanlığın kendi resmî rakamlarına göre 118 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Yine bakanlık açıklamasına göre 82 bin ücretli öğretmenle birlikte mevcut açık sayısı 200 bini bulmaktadır. Yıllardır çoğaltılan fen ve edebiyat fakülteriyle öğretmen sayısı hızla arttırılmış, sayıları 300 bini bulan işsiz öğretmenlerle dershanelere ucuz işgücü sağlanmıştır. Bugün birçok arkadaşımız, dershanelerde çok kötü şartlarla çalıştırılmaktadır." dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, "ücretli öğretmenlik" adı altında mevsimlik öğretmen çalıştırdığını da iddia eden Ulaş, bu kişilerin her türlü sosyal haktan mahrum, 400 ile 700 lira arasında ücretlerle çalıştırıldığını belirtti.
Vatandaşlardan toplanan vergilerle okuyan öğretmenlerin, topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmek üzere öğrencilerine kavuşturulması gerektiğini söyleyen öğretmen adayları, kadrolu öğretmenlik harici istihdam politikalarının terk edilmesini istedi. Eyleme annesiyle birlikte katılan küçük bir çocuğun taşıdığı, "Bekle anne birlikte atanırız" yazılı pankart dikkat çekti. Öğretmen adayları, hükümet ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer aleyhine sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz